Annonce
Holstebro

Kommune vil ekspropriere jord til et vandhul

Vestforsyning har behov for at lægge nye rør - og lave en overløbssø, for at selskabet kan aflede vand fra den nye købmand og tankstation i Tvis. Ill.: Holstebro Kommune
Efter etablering af ny købmandsbutik, er kloakrørene for små til regnvand. Derfor skal der eksprorieres jord til vandrør og til en overløbssø.

TVIS: Vestforsyning er kommet i klemme med håndtering af regnvand, efter der er etableret en ny købmandsbutik og tankstation med vaskehal ved Skautrupvej i Tvis. Der er ikke kapacitet nok i den eksisterende fællesledning for spildevand og overfladevand.

Derfor har selskabet brug for en at kunne føre rør med regnvand over et privat naboareal og derefter ud i Halgård Bæk. Vestforsyning vil også få behov for et regnvandsbassin, hvor vandet kan blive ledt ud - før det løber videre til bækken.

Det er ikke lykkedes Vestforsyning at blive enig med ejeren af arealet om en købspris. Derfor vil kommunen nu ekspropriere, så der kan lægges kloakrør ned i arealet - og senere kan anlægges en sø på cirka 6000 kvadratmeter.

Ifølge økonomiudvalgets dagsordenen er ejeren af arealet indstillet på en ekspropriation. Der er nemlig den forskel, at ved en ekspropriation er erstatningen skattefri for sælgeren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce