Annonce
Erhverv

Kommune ser på finansiering af hal-renoveringer

Familie- og kulturudvalget brugte en ansøgning om en renovering af en springgrav i Bøvling Hallen til en principiel snak om, hvornår kommunen skal stå for en lånefinansiering af projekter. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce

Lemvig/Bøvlingbjerg: Hvordan skal Lemvig Kommune være med til at sikre en lånefinansiering, hvis en selvejende hal ønsker at lave en ny og anderledes aktivitet.

Det blev debatteret på det seneste møde i familie- og kulturudvalget. Baggrunden var en henvendelse fra Bøvling Hallen, der ønsker at låne 1,1 millioner kroner til en ombygning af hallens springgrav, der er utidssvarende.

- Vi tog en drøftelse af, hvordan vi skal forholde os, hvis en hal ønsker at opgradere sine faciliteter eller renovere, så det også fremover kan gavne deres tiltrækning. Kan hallerne få en lånefinansiering til nogle konkrete ideer, som ikke er en renovering, men stadig skal være med til at sikre, at hallen kan være attraktiv at benytte. For giver renoveringen en øgning af aktiviteterne, kan det også være med til at give hallerne en bedre økonomi, og det skal vi også finde en afklaring på, siger Henrik Thygesen (V), der er formand for familie- og kulturudvalget.

Ved årsskiftet blev tilskuddene til de otte selvejende haller i Lemvig Kommune omlagt, så de nu får et fast tilskud, der skal dække de faste omkostninger i hallen, hvorefter hallerne derefter skal arbejde med at sikre yderligere indtægter.

Udvalgsformanden peger på, at det ikke er tanken, at der skal være en nøglefærdig skabelon for, hvad hallerne skal kunne få lånefinansiering til, men at udvalget gerne vil have nogle retningslinjer for, hvordan man skal agere når der kommer ansøgninger til lånefinansieringer af mindre ombygninger i hallerne.

- Det kan også være, at vi vil se på, om hallerne skal have hver deres særkende, så de har forskellige ting at tilbyde i stedet for, at alle haller kan tilbyde det samme, så de i sidste ende konkurrerer med hinanden, siger Henrik Thygesen.

Udvalget tog ingen beslutninger om låneansøgningen fra Bøvling Hallen. I første omgang vil man tage en snak med hallen for at høre nærmere om projektet og derefter vil sagen igen blive behandlet af udvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Akademichef roser topscorer Tønnesen

Annonce