Annonce
Ulfborg/Vemb

Kommune rykker 40 sommerhusejere for kloaktilslutning

Det er fire-fem år siden, at sommerhusområdet i Vester Husby blev kloakeret, men endnu har ikke alle tilsluttet sig kloaknettet, og nu har cirka 40 fået en rykker. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der var både stor modstand og retssager, da Vester Husby for fem år siden blev kloakeret under højlydte protester. Nogle sommerhuse er endnu ikke tilsluttet kloaknettet.

Vester Husby: Holstebro Kommune har sendt en rykker til 40 sommerhuse i Vester Husby, hvor kommunen indskærper, at de skal tilsluttes kloaknettet.

Det er cirka fem år siden, at de knap 700 sommerhuse i området blev kloakeret efter en beslutning i byrådet, så de ikke længere måtte nedsive deres spildevand. Det var ikke populært blandt sommerhusejerne, som dog tabte både i byret og i landsret, da grundejerforeningen førte en retssag for at undgå den påtvungne kloakering.

Men det er fortsat ikke alle sommerhusejere, som er tilsluttet kloaknettet, selv om de betaler til Vestforsyning.

- Der er omkring ti, som endnu ikke har tilsluttet deres spildevand til kloaknettet, og derfor har vi sendt en indskærpelse, sige Haris Nuhanovic, der er biolog i kommunens spildevandsafdeling.

Det er dog ikke i alle tilfælde modvilje hos sommerhusejerne, når der ikke er sket en tilslutning.

- Der er enkelte steder, hvor Vestforsyning har haft udfordringer med tilslutning. Andre har måske glemt det, eller vi har haft svær ved at træffe dem, fordi de bor i andre kommuner, siger Nuhanovic.

Ved de øvrige 30, som har fået en rykker, er det mere formalia, der ikke er på plads.

- De er blevet tilsluttet kloaknettet, men vi har ikke fået en færdigmelding, og dermed kan vi ikke registrere i BBR, at arbejdet er færdigt, siger biologen.

- Det kan være kloakmesteren, som har glemt at sende en færdigmelding på arbejdet. Men det er i princippet husejernes ansvar, og derfor er det dem, der får rykkeren, siger Nuhanovic.

Der er dog også enkelte sommerhusejere, som har flere års frist endnu, før de skal være tilsluttet kloaknettet. Det er huse med nyere nedsivningsanlæg, som har en frist, indtil nedsivningsanlægget er 15 år gammelt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce