Annonce
Ulfborg/Vemb

Kommune rykker 40 sommerhusejere for kloaktilslutning

Det er fire-fem år siden, at sommerhusområdet i Vester Husby blev kloakeret, men endnu har ikke alle tilsluttet sig kloaknettet, og nu har cirka 40 fået en rykker. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der var både stor modstand og retssager, da Vester Husby for fem år siden blev kloakeret under højlydte protester. Nogle sommerhuse er endnu ikke tilsluttet kloaknettet.
Annonce

Vester Husby: Holstebro Kommune har sendt en rykker til 40 sommerhuse i Vester Husby, hvor kommunen indskærper, at de skal tilsluttes kloaknettet.

Det er cirka fem år siden, at de knap 700 sommerhuse i området blev kloakeret efter en beslutning i byrådet, så de ikke længere måtte nedsive deres spildevand. Det var ikke populært blandt sommerhusejerne, som dog tabte både i byret og i landsret, da grundejerforeningen førte en retssag for at undgå den påtvungne kloakering.

Men det er fortsat ikke alle sommerhusejere, som er tilsluttet kloaknettet, selv om de betaler til Vestforsyning.

- Der er omkring ti, som endnu ikke har tilsluttet deres spildevand til kloaknettet, og derfor har vi sendt en indskærpelse, sige Haris Nuhanovic, der er biolog i kommunens spildevandsafdeling.

Det er dog ikke i alle tilfælde modvilje hos sommerhusejerne, når der ikke er sket en tilslutning.

- Der er enkelte steder, hvor Vestforsyning har haft udfordringer med tilslutning. Andre har måske glemt det, eller vi har haft svær ved at træffe dem, fordi de bor i andre kommuner, siger Nuhanovic.

Ved de øvrige 30, som har fået en rykker, er det mere formalia, der ikke er på plads.

- De er blevet tilsluttet kloaknettet, men vi har ikke fået en færdigmelding, og dermed kan vi ikke registrere i BBR, at arbejdet er færdigt, siger biologen.

- Det kan være kloakmesteren, som har glemt at sende en færdigmelding på arbejdet. Men det er i princippet husejernes ansvar, og derfor er det dem, der får rykkeren, siger Nuhanovic.

Der er dog også enkelte sommerhusejere, som har flere års frist endnu, før de skal være tilsluttet kloaknettet. Det er huse med nyere nedsivningsanlæg, som har en frist, indtil nedsivningsanlægget er 15 år gammelt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Syv ting skal fikses, før Holstebro Idrætspark er klar til divisionsfodbold: Formand håber, det giver anledning til at fikse endnu flere

Navne

Dødsfald: den kunstglade frisør

Annonce