Annonce
Ulfborg/Vemb

Kommune rykker 40 sommerhusejere for kloaktilslutning

Det er fire-fem år siden, at sommerhusområdet i Vester Husby blev kloakeret, men endnu har ikke alle tilsluttet sig kloaknettet, og nu har cirka 40 fået en rykker. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der var både stor modstand og retssager, da Vester Husby for fem år siden blev kloakeret under højlydte protester. Nogle sommerhuse er endnu ikke tilsluttet kloaknettet.

Vester Husby: Holstebro Kommune har sendt en rykker til 40 sommerhuse i Vester Husby, hvor kommunen indskærper, at de skal tilsluttes kloaknettet.

Det er cirka fem år siden, at de knap 700 sommerhuse i området blev kloakeret efter en beslutning i byrådet, så de ikke længere måtte nedsive deres spildevand. Det var ikke populært blandt sommerhusejerne, som dog tabte både i byret og i landsret, da grundejerforeningen førte en retssag for at undgå den påtvungne kloakering.

Men det er fortsat ikke alle sommerhusejere, som er tilsluttet kloaknettet, selv om de betaler til Vestforsyning.

- Der er omkring ti, som endnu ikke har tilsluttet deres spildevand til kloaknettet, og derfor har vi sendt en indskærpelse, sige Haris Nuhanovic, der er biolog i kommunens spildevandsafdeling.

Det er dog ikke i alle tilfælde modvilje hos sommerhusejerne, når der ikke er sket en tilslutning.

- Der er enkelte steder, hvor Vestforsyning har haft udfordringer med tilslutning. Andre har måske glemt det, eller vi har haft svær ved at træffe dem, fordi de bor i andre kommuner, siger Nuhanovic.

Ved de øvrige 30, som har fået en rykker, er det mere formalia, der ikke er på plads.

- De er blevet tilsluttet kloaknettet, men vi har ikke fået en færdigmelding, og dermed kan vi ikke registrere i BBR, at arbejdet er færdigt, siger biologen.

- Det kan være kloakmesteren, som har glemt at sende en færdigmelding på arbejdet. Men det er i princippet husejernes ansvar, og derfor er det dem, der får rykkeren, siger Nuhanovic.

Der er dog også enkelte sommerhusejere, som har flere års frist endnu, før de skal være tilsluttet kloaknettet. Det er huse med nyere nedsivningsanlæg, som har en frist, indtil nedsivningsanlægget er 15 år gammelt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];