Annonce
Holstebro

Kommune retter fejl: Det er ikke besluttet at lukke Jættehøj-institutioner

Jættehøj Vuggestue, Børnehave og den nu lukkede SFO ligger inden for det røde felt nær Døesvej, hvor der er et forslag om at bygge 22 boliger. Men det er ikke besluttet at lukke institutionerne. Det er kun en overvejelse, understreger kommunen nu. Luftfoto: Holstebro Kommune/Dagbladet
I forbindelse med en plan om at bygge boliger i det område, hvor Jættehøj Børnehave og Vuggestue ligger, skrev kommunen, at det var besluttet, at instituionerne skulle lukkes. Det var en fejl, og det er ikke besluttet, siger kommunen nu - men det ændrer ikke på overvejelserne.
Annonce

HOLSTEBRO: Det har vakt opsigt, efter Dagbladet mandag skrev, at kommunen har besluttet, at Jættehøj Børnehave og Vuggestue skulle lukke. Det fremgik af et forslag om at bygge 22 rækkehuse på det område, hvor institutionerne ligger.

Det fremgik af teksten til økonomiudvalgets dagsorden, at der er "truffet beslutning om, at der ikke længere skal være institution i området."

Men denne tekst er en fejl, siger Claus Brandt, der er vicedirektør i Holstebro Kommune.

- Der er ikke truffet en sådan beslutning. Men det er en mulighed, vi har drøftet, siger Claus Brandt, som kalder overvejelsen "rettidig omhu" - med henvisning til, at fra 1. januar må kun 30 procent af børnene i en daginstitution i et område som Trekanten, selv være fra det "udsatte boligområde".

- Hvis den nuværende regering fastholder dette, risikerer vi komme til at stå med et par halvtomme institutioner om et par år. Det kan kommunen ikke være interesseret i, og derfor har vi sammen med boligselskabet drøftet, hvad man så kan gøre, siger Claus Brandt.

Det er boligselskabet, der ejer Jættehøj-bygningerne, og kommunen har i forvejen opsagt de 1700 kvadratmeter, hvor der har været SFO.

- Det vil tidligst være om to-tre år, at institutionerne vil kunne lukkes, og det er altså ikke noget, der er truffet beslutning om, siger Claus Brandt.

Politikerne i økonomiudvalget skal fortsat onsdag tage stilling til, om der skal arbejdes videre med Nordvestbos planer om at bygge boliger i det området, hvor Jættehøj ligger - og formentlig med byggestart i 2022.

Nordvestbos forslag om at bygge 22 rækkehuse i det område, hvor Jættehøj-insititutionerne ligger. Ill.: Nordvestbo
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fastholder: - Jeg så ulven

Struer

Skur brændte ud

Annonce