Annonce
Holstebro

Kommune retter fejl: Det er ikke besluttet at lukke Jættehøj-institutioner

Jættehøj Vuggestue, Børnehave og den nu lukkede SFO ligger inden for det røde felt nær Døesvej, hvor der er et forslag om at bygge 22 boliger. Men det er ikke besluttet at lukke institutionerne. Det er kun en overvejelse, understreger kommunen nu. Luftfoto: Holstebro Kommune/Dagbladet
I forbindelse med en plan om at bygge boliger i det område, hvor Jættehøj Børnehave og Vuggestue ligger, skrev kommunen, at det var besluttet, at instituionerne skulle lukkes. Det var en fejl, og det er ikke besluttet, siger kommunen nu - men det ændrer ikke på overvejelserne.

HOLSTEBRO: Det har vakt opsigt, efter Dagbladet mandag skrev, at kommunen har besluttet, at Jættehøj Børnehave og Vuggestue skulle lukke. Det fremgik af et forslag om at bygge 22 rækkehuse på det område, hvor institutionerne ligger.

Det fremgik af teksten til økonomiudvalgets dagsorden, at der er "truffet beslutning om, at der ikke længere skal være institution i området."

Men denne tekst er en fejl, siger Claus Brandt, der er vicedirektør i Holstebro Kommune.

- Der er ikke truffet en sådan beslutning. Men det er en mulighed, vi har drøftet, siger Claus Brandt, som kalder overvejelsen "rettidig omhu" - med henvisning til, at fra 1. januar må kun 30 procent af børnene i en daginstitution i et område som Trekanten, selv være fra det "udsatte boligområde".

- Hvis den nuværende regering fastholder dette, risikerer vi komme til at stå med et par halvtomme institutioner om et par år. Det kan kommunen ikke være interesseret i, og derfor har vi sammen med boligselskabet drøftet, hvad man så kan gøre, siger Claus Brandt.

Det er boligselskabet, der ejer Jættehøj-bygningerne, og kommunen har i forvejen opsagt de 1700 kvadratmeter, hvor der har været SFO.

- Det vil tidligst være om to-tre år, at institutionerne vil kunne lukkes, og det er altså ikke noget, der er truffet beslutning om, siger Claus Brandt.

Politikerne i økonomiudvalget skal fortsat onsdag tage stilling til, om der skal arbejdes videre med Nordvestbos planer om at bygge boliger i det området, hvor Jættehøj ligger - og formentlig med byggestart i 2022.

Annonce
Nordvestbos forslag om at bygge 22 rækkehuse i det område, hvor Jættehøj-insititutionerne ligger. Ill.: Nordvestbo
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Erhverv

Ny chef i spidsen for lokal bank

Annonce