Annonce
Holstebro

Skarp kritik fra kommunen: Skar ned på busruter - men millionbesparelsen blev væk

Fra januar 2018 blev der skåret med på bybusserne for at undgå en overskridelse på 1,1 million kroner. Alligevel er det endt med en efterregning fra Midttrafik, og det er politikere utilfredse med og har bedt om en forklaring. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Teknisk Udvalg har nu bedt Midttrafik om en forklaring, efter at nedskæringer på ruter og en lovet besparelse i 2018 i stedet er endt med en efterregning på 1.173.000 kroner.

HOLSTEBRO: Kommunen og Midttrafik er på kollisionskurs, når det handler om kommunens betaling til trafikselskabet. Eller mere præcis, efter kommunen har fået en regning for et merforbrug hos Midttrafik fra 2018.

- Vi har anmodet om en redegørelse. Vi var stillet en besparelse i udsigt hos Midttrafik, men det er man ikke nået i mål med. Det vil vi gerne have en mere præcis forklaring på, siger Klaus Flæng (S), der er formand for teknisk udvalg.

I 2017 besluttede det daværende teknisk udvalg at skære ned på afgange på nogle bybusruter, mens andre ruter blev omlagt med det mål at spare cirka 1,1 million kroner. Baggrunden var netop, at Midttrafik havde påpeget en udsigt til et merforbrug - og omlægningen skulle derfor spare penge fra januar 2018. Beslutningen blev taget i et samarbejde med Midttrafik.

- Vi var stillet en besparelse i udsigt, men den er Midttrafik ikke nået i mål med, siger Klaus Flæng.

Han fortæller også, at forvaltningen har været i dialog med Midttrafik om forløbet.

- Men de svar, som man hidtidig har fået, peger i forskellige retninger, og det er ikke godt nok, siger Klaus Flæng.

Det er i forbindelse med behandling af Midttrafiks budgetforslag for 2020, at udvalget har diskuteret sagen.

I 2020 har Holstebro Kommune udsigt til udgifter til busdrift på 28,9 millioner kroner, mens der forventes indtægter på 6.155.000 kroner. Desuden skal kommunen betale to millioner kroner oveni for Midttrafiks busdrift.

Budgettet tager dog ikke højde for, at udvalget har besluttet at hjemtage drift og administration af rabatruter fra 1. januar og med en forventning om en besparelse på knap 300.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce