Annonce
Holstebro

Kommune holder informationsmøde om dyre byggegrunde

Kommunen holder 13 december informationsmøde om de 69 nye byggegrunde i Alstrup ved Idrætscenter Vest, som snart sættes til salg. Foto: Johan Gadegaard

13. december holder kommunen informationsmøde om 69 parcelhusgrunde ved Alstrup, som interesserede købere snart kan byde på.

Alstrup: Lige efter nytår sætter Holstebro Kommune 69 parcelhusgrunde og fire storparceller til rækkehuse til salg i Alstrup lige vest for Idrætscenter Vest. Forinden holder kommunen et informationsmøde om udstykningen og salget, og det er i byrådssalen 13. december om eftermiddagen.

Byrådet har godkendt priserne, som er fra 735.000 kroner og op til 950.000 kroner for de grunde, som ligger mest attraktiv i forhold til en sø, som er genskabt midt i den nye bebyggelse.

Netop udgiften til etablering af søen er kommunens forklaring på, at grundene i området er væsentligt dyrere grunde, som kommunen har til salg i Hornshøj Øst og Halgård Vest.

Købere, som byder over mindsteprisen får førsteret til en byggegrund - og i anden omgang bliver grundene sat til salg til mindsteprisen.

Alstrup bliver med tiden til en hel bydel med 220 boliger mellem Krunderup og Ellebæk, og kommunen forventer, at der årligt vil blive bygget 25-35 boliger i området.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce