Annonce
Holstebro

Kommune holder informationsmøde om dyre byggegrunde

Kommunen holder 13 december informationsmøde om de 69 nye byggegrunde i Alstrup ved Idrætscenter Vest, som snart sættes til salg. Foto: Johan Gadegaard

13. december holder kommunen informationsmøde om 69 parcelhusgrunde ved Alstrup, som interesserede købere snart kan byde på.

Alstrup: Lige efter nytår sætter Holstebro Kommune 69 parcelhusgrunde og fire storparceller til rækkehuse til salg i Alstrup lige vest for Idrætscenter Vest. Forinden holder kommunen et informationsmøde om udstykningen og salget, og det er i byrådssalen 13. december om eftermiddagen.

Byrådet har godkendt priserne, som er fra 735.000 kroner og op til 950.000 kroner for de grunde, som ligger mest attraktiv i forhold til en sø, som er genskabt midt i den nye bebyggelse.

Netop udgiften til etablering af søen er kommunens forklaring på, at grundene i området er væsentligt dyrere grunde, som kommunen har til salg i Hornshøj Øst og Halgård Vest.

Købere, som byder over mindsteprisen får førsteret til en byggegrund - og i anden omgang bliver grundene sat til salg til mindsteprisen.

Alstrup bliver med tiden til en hel bydel med 220 boliger mellem Krunderup og Ellebæk, og kommunen forventer, at der årligt vil blive bygget 25-35 boliger i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce