Annonce
Erhverv

Kommune har anmeldt landmand til politiet

Det er en landmand i oplandet til den fiskerige Vegen Å, som er anmeldt til politiet for udledning af gødningsblandet vand. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Holstebro Kommune har anmeldt en landmand nær Tvis for udledning af gødningsblandet vand til et vandløb.

TVIS: Holstebro Kommune har anmeldt en landmand vest for Tvis til politiet. Det fremgår af kommunens postliste, men kommunen vil ikke udlevere eller uddybe politianmeldelsen.

- Når sagen er anmeldt til politiet, så må vi henvise til den, og så udtaler vi os ikke om sagen, siger Torben Mølgaard, der er miljøchef hos Holstebro Kommune.

Ifølge politiets presseafdeling drejer anmeldelsen sig om ulovlig udledning af gødningblandet vand.

Anmeldelsen drejer sig om et større kvægbrug, hvor der både er flere gylletanke og flere udendørs ensilagebeholdere. Gården ligger cirka 600 meter fra Vegen Å, som er et fiskerigt vandløb.

Gødning i vandløb giver risiko for iltsvind og dermed for fiskedød. Landmanden er altså anmeldt for overtrædelse af miljølovgivningen.

Sådanne sager hører under politiets særlovscenter i Viborg, og anmeldelsen afventer nu sagsbehandling, oplyser Mette Hermansen, pressekonsulent ved Midt- og Vestjyllands Politi.

De store regnmængder i efteråret kan have været en medvirkende årsag til udledningen af det gødningsblandede vand.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce