Annonce
Ulfborg/Vemb

Kommune bevarer gratis busser

Det vil også i 2020 være gratis at køre med rute 270 mellem Holstebro og Thorsminde - ligesom på tre andre lokalruter i Holstebro Kommune. Det har teknisk udvalg besluttet. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Politikere har besluttet at bevare de gratis busser på flere ruter - herunder til Thorsminde.
Annonce

HOLSTEBRO: Det vil også fremover være muligt at køre gratis med bus på ruterne fra Holstebro over Ulfborg til Thorsminde; på ruten over Borbjerg til Vinderup og på rute 252 til Råsted og 283 til Borbjerg. Det har politikerne i teknisk udvalg besluttet.

- De gratis busser er til gavn for oplandsbyerne, og billetindtægerne er alligevel ikke særligt høje, siger Klaus Flæng (S), der er formand for teknisk udvalg.

De mulige indtægter er på cirka 119.000 kroner, men derfra skal trækkes de 56.000 kroner, som billetsystem i busserne ville koste.

- De cirka 60.000 kroner er en meget lille pris at betale for at give borgere i nogle af de mindre byer en god service, siger Klaus Flæng.

Det er to år siden, at politikerne besluttede at gøre busruterne gratis, fordi det ville koste så meget at installere billetsystemer, så det stort set opvejede de forventede indtæger.

- Udstyret er i mellemtiden blevet noget billigere, men vi har valgt at bibeholde ordningen, siger Klaus Flæng.

De to første år har beslutningen om gratis busser på de fire strækninger været for ét år af gangen.

- Nu har vi valgt at gøre det permanent, indtil der blive besluttet noget andet, siger Klaus Flæng.

Der kører dog en klagesag hos Midttrafik over lovligheden af de gratis busser på visse strækninger.

- Hvis det skulle vise sig ikke at være lovligt, må vi se på det igen, siger Klaus Flæng.

Det er altså bestemte lokalruter, der er gratis, men det gælder ikke for Holstebro bybusser, og det gælder heller ikke for den flexbus, som kører på rute 270 til Thorsminde i weekenden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Høsten skydes i gang om få dage

Annonce