Annonce
Ulfborg/Vemb

Kommune bevarer gratis busser

Det vil også i 2020 være gratis at køre med rute 270 mellem Holstebro og Thorsminde - ligesom på tre andre lokalruter i Holstebro Kommune. Det har teknisk udvalg besluttet. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Politikere har besluttet at bevare de gratis busser på flere ruter - herunder til Thorsminde.

HOLSTEBRO: Det vil også fremover være muligt at køre gratis med bus på ruterne fra Holstebro over Ulfborg til Thorsminde; på ruten over Borbjerg til Vinderup og på rute 252 til Råsted og 283 til Borbjerg. Det har politikerne i teknisk udvalg besluttet.

- De gratis busser er til gavn for oplandsbyerne, og billetindtægerne er alligevel ikke særligt høje, siger Klaus Flæng (S), der er formand for teknisk udvalg.

De mulige indtægter er på cirka 119.000 kroner, men derfra skal trækkes de 56.000 kroner, som billetsystem i busserne ville koste.

- De cirka 60.000 kroner er en meget lille pris at betale for at give borgere i nogle af de mindre byer en god service, siger Klaus Flæng.

Det er to år siden, at politikerne besluttede at gøre busruterne gratis, fordi det ville koste så meget at installere billetsystemer, så det stort set opvejede de forventede indtæger.

- Udstyret er i mellemtiden blevet noget billigere, men vi har valgt at bibeholde ordningen, siger Klaus Flæng.

De to første år har beslutningen om gratis busser på de fire strækninger været for ét år af gangen.

- Nu har vi valgt at gøre det permanent, indtil der blive besluttet noget andet, siger Klaus Flæng.

Der kører dog en klagesag hos Midttrafik over lovligheden af de gratis busser på visse strækninger.

- Hvis det skulle vise sig ikke at være lovligt, må vi se på det igen, siger Klaus Flæng.

Det er altså bestemte lokalruter, der er gratis, men det gælder ikke for Holstebro bybusser, og det gælder heller ikke for den flexbus, som kører på rute 270 til Thorsminde i weekenden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];