Annonce
Holstebro

Kommunalt: 77 nye byggegrunde på vej i Halgård

Der er 77 nye byggegrunde på vej i Halgård Vest, men de vil først være til salg i 2020 og 2021. Foto: Morten Stricker
Kommunen vil snart byggemodne den sidste del af Halgård Vest, hvor der bliver plads til 77 parcelhusgrunde og tre storparceller til tæt lavt byggeri.

Holstebro: Der er fortsæt pæn gang i husbyggeriet i Holstebro Kommune, og snart går kommunen i gang med at byggemodne flere byggegrunde i Halgård Vest.

Ifølge den plan, som er på vej til byrådet, vil der blive byggemodnet 35 parcelhuse i 2020 samt en storparcel til række- eller kædehuse.

Det vil være 4. etape ved Halgård, mens 5. etape vil blive gennemført og sat til salg i 2021, og med plads til 42 parcelhuse og to storparceller.

Der skal etableres 2500 meter nye boligveje, og desuden skal der etableres støjvolde ud mod Herningvej. De to sidste etaper ligger nemlig nærmere Herningvej i forhold til de byggegrunde, der hidtil har været til salg og er blevet bebygget ved Halgård. Byggemodningen forventes samlet at koste cirka 33 millioner kroner - og dertil kommer købspris for jorden.

Der er endnu ikke fastlagt priser på grunde i de nye udstykninger.

I dag har kommunen fortsat 22 byggegrunde til salg i Halgård - og heraf er de fire reserveret af interesserede købere. I Halgård ligger priserne omkring 600.000 kroner for de fleste byggegrunde - dog er enkelte noget dyrere.

I Halgård har kommunen haft et stabilt grundsalg, mens det går lidt mere trægt i Alstrup, hvor kommunen har cirka 60 byggegrunde til salg til priser omkring 800.000 kroner.

Der er også private byggegrunde til salg på Tingager Enge samt i en udstykning i Hornshøj Øst, som dog endnu ikke er byggemodnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce