Annonce
Læserbrev

Kommunalpolitik. Appel til erhvervslivet: Meld jer nu på banen

Debat: Jeg har nu flere gange harceleret over vores socialistisk ledede byråd, deres økonomiske uansvarlighed, og deres potpourri af mærkværdige prioriteringer og beslutninger.

Nu er tiden inde til en appel til erhvervslivet i Holstebro. Den borgerlige opposition i byrådet har åbenlyst hårdt brug for, at I melder jer på banen. De har brug for jeres synlige opbakning til at skabe et borgerligt flertal, og dermed grundlag for en sund erhvervspolitik i Holstebro kommune.

Der er brug for, at I belyser og italesætter de udfordringer, I møder i hverdagen, og den sump, I slæbes gennem, hver gang I søger mulighed for at udvikle jeres forretning.

Med de manglende protester fra erhvervslivet får man det indtryk, at I egentlig er meget godt tilfredse med den nuværende erhvervspolitik. Men er I det???

Der er mange eksempler på uhensigtsmæssig og langsommelig sagsbehandling i Holstebro Kommune, og på at der træffes beslutninger, der i hvert fald ikke er til erhvervslivets – og dermed borgenes - bedste. Desværre kommer disse eksempler aldrig rigtigt frem i lyset og i medierne.

Det virker desværre som om, at man er bange for at tone flag i Holstebro? At man er bange for at miste kunder/forretning, hvis man tilkendegiver, at man støtter det ene eller andet parti? Jeg er ikke selv selvstændig, så det er en gratis omgang for mig, men jeg siger alligevel: Hvis en kunde vælger din forretning eller virksomhed fra på grund af et politisk tilhørsforhold, siger det kun noget om kunden. Ikke om dig.

Den kloge forbruger køber sit produkt, hvor man får det bedste produkt til den bedste pris.

Bent Moesby fik i Dagbladet tonet rent flag på en måde, hvor man ikke var i tvivl om, hvad han mente. Nogle vil nok mene, at tonen var lige frisk nok – men hvor var det egentlig befriende. Meeen man kan jo også tone flag på en mere diplomatisk måde og stadig belyse problemerne. Det vigtigste er, at de bliver belyst.

Politikken ført af det socialistiske flertal, svarer til en mælkebonde, der gerne vil øge sin indtjening, og derfor sparer på vand, foder og ordentlige forhold for sine køer. Den dårlige bonde satser på øget overskud ved besparelser og ved blot at skrue op for suget på malkemaskinen dag for dag. Han malker sin besætning ihjel ….

Vi har brug for den kloge bonde. Ham, der øger sin indtjening ved at passe godt på sin hjord. Ham, der sørger for at passe og pleje sin besætning så godt som muligt. Ham, der måske endda sørger for at øge sin besætning, og derved viser den rette forståelse for fokus på vækst og dermed øget indtjening.

Kort sagt – vi har brug for et borgerligt flertal i Holstebro Kommunes byråd.

Det er NU, hvis flertallet skal vendes til borgerlig side. Der er kun to år til næste valg!

Den borgerlige opposition er oppe mod en rar og vellidt borgmester. Og HC sidder på netop det mandat, at han er en sympatisk og venlig fyr, og kun dét. Han har ikke vist politiske resultater, men tværtimod sendt kommunen ud i en nedadgående spiral.

Men belyses forskellen mellem rød og blå politik ikke tydeligt, ja så er der jo egentlig ikke et reelt alternativ.

Og hvorfor skulle folk så stemme anderledes end de plejer?

Annonce
Henrik Bohl Pedersen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce