Annonce
Lemvig

Kommunale topfolk fik inspiration

Havnedirektør Jesper Holt Jensen fortalte de kommunale topfolk om Thyborøn Havn. Arkivfoto
Direktør og kontorchef fra Kommunernes Landsforening var på besøg i Lemvig Kommune

Lemvig: Topledelsen af Kommunernes Landsforening har været på besøg i Lemvig Kommune. Det var direktør Laila Kildesgaard og kontorchef Sara Røpke, der var på besøg i kommunen for at blive inspireret i foreningens videre arbejde. Thyborøn Havn, Klimatorium, turisme og klimaløsninger stod øverst på dagsordenen

- I Lemvig Kommune banker klimaforandringer på hoveddøren. Havet er både en vigtig indtægtskilde og den største trussel mod lokalsamfundets eksistens. Den udfordring har kommunen brugt til at skabe udvikling og vækst, siger Laila Kildesgaard.

- Lemvig Kommune satser både på klimatilpasning og klimaforebyggelse og er snart selvforsynende med vedvarende energi. Kommunen arbejder meget intenst med landdistriktspolitik, inddragelse af frivillige og indretningen af deres landsbyer og det åbne land. Vi fik stor inspiration af at se det arbejde på første hånd. Noget af det vil gå med i kommende politiske udspil fra KL til regeringen, lød det fra KLs direktør i en pressemeddelelse udsendt af Lemvig Kommune efter besøget. Fra morgenstunden af var de to sammen med repræsentanter for Lemvig Kommunes teknik- & miljøudvalg i Thyborøn, hvor havnedirektør, Jesper Holt Jensen, orienterede om havnens udviklingsplaner de kommende år, og hvor Thomas Damgaard fra afdelingen for Natur og Miljø fortalte om fortalte om Vestkystaftalen om sandfodring og klimatilpasningsprojektet for Thyborøn Kanal og vestlige Limfjorden.

Lemvig Kommunes deltagelse i det ambitiøse klimaprogram DK2020 med udbygning af vedvarende energi kom også på dagsordenen plus Lemvig Kommunes planer om at blive CO2-neutral i 2050.

Over middag gik turen til Bovbjerg Fyr, hvor de to kommunale gæster fik en orientering om det kommende Klimatorium på Lemvig Havn af Lars Nørgård Holmegaard, direktør for Klimatorium-foreningen og forsyningsselskabet Lemvig Vand og Spildevand. Turistchef Kristian Hansen fortalte om kommunes indsats over for turister, mens Mariane Vistisen, afdelingsleder for Plan & Projekt, orienterede om kommunens områdefornyelse i små byer og om planer om nedrivning af ikke brugbare bygninger. De to topchefer fik som afslutning på besøget i Lemvig Kommune mulighed for ved selvsyn af opleve kommunens arbejde med byfornyelse Bøvlingbjerg og Bækmarksbro.

- Lemvig Kommune er kendt for vores mangeårige arbejde med klimatilpasning og byfornyelse. Vi sætter nu nye mål for klimaforebyggelse med udgangspunkt i vækst og udvikling. Vi har fortsat fokus på at udvikle attraktive landdistrikter og landsbyer. Det er dejligt at kunne inspirere KLs daglige ledelse i forhold til, hvilken retning andre kommuner i Danmark bør bevæge sig i, siger Steffen Damsgaard, formand for teknik- og miljøudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Annonce