Annonce
Læserbrev

Kommunale sygdage. Tilfredse medarbejdere skal være første prioritet

Debat: Jeg er ikke rystet, jeg er dybt chokeret, når jeg læser Dagbladet Holstebro den 3. februar angående sygedage hos ansatte i Holstebro Kommune.

Jamen, er I fuldstændig fra forstanden nede på borgen? Hvor mange virksomheder i den private sektor, tror du, hr. Jens Beir Damgaard, der kunne overleve en så stor sygdoms procent? Det skal jeg fortælle dig, absolut ingen! Jeres ledelsesstil indenfor kommunen er så dårlig eller ikke eksisterende, at man tror det er løgn. Få nu en dialog med dem, der går på gulvet. Hvad er det, der skal til, for at de er glade for at komme på arbejde, og gør dem glade for at have været på arbejde, se det er sagens kerne!

Start med en anonym undersøgelse, hvor personalet kan ytre sig både positivt og negativt. Der kunne spørgsmålene være for eksempel: 1. Det, din leder beder dig om, kunne han/hun selv gøre det? 2. Ser din leder positivt på de opgaver, du fuldfører? 3. Får du ros for dit arbejde? 4. Er du glad for at komme på arbejde? Og så videre.

En opringning, Hr Beier, så skal jeg nok hjælpe til. I skal vende det hele om, sådan at I får tilfredse medarbejdere som første prioritet. Næste prioritet er kvalitet, og som nummer tre økonomi. Jeg ved ikke, om det er svært at forstå, men sådan hænger tingene sammen. Jo flere glade medarbejdere du har, jo bedre resultat får du, særligt økonomisk!

Jeg kørte igennem Mejdal forleden, hvor jeg udenfor BUM så et skilt hvorpå stod "her udvikler vi mennesker". Så tænkte jeg straks, der burde stå et skilt nede på borgen med "her nedgør vi mennesker". For det er det, I er igang med! I hæver jeres lede hyre, hvor bliver dårligere og dårligere stillet. Det er fandme ikke i orden!

Må Sputnik bevare Holstebro.

Annonce
Erik Sputnik Jakobsen. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce