Annonce
Holstebro

Kommunale og private botilbud åbner for besøg på udearealer

Botilbuddet Hyldgården er et af de steder, hvor der nu åbnes for udebesøg. Foto: Holstebro Kommune
I sidste uge kunne beboere og pårørende i kommunen glæde sig over, at de igen kunne ses med afstand på plejecentrenes udearealer. Nu får beboerne på bosteder for bl.a. handicappede og andre udsatte borgere og deres pårørende samme mulighed.
Annonce

Holstebro: Nu kan man igen besøge familiemedlemmer på de kommunale og private botilbud rundt omkring i landet. De nationale sundhedsmyndigheder har nemlig udsendt en ny bekendtgørelse og tilhørende retningslinjer for besøgene.

- Vi glæder os over ethvert skridt i retning af normale tilstande. Det har utrolig stor betydning for vores beboere på bosteder og deres pårørende, at de nu får mulighed for at mødes på udearealer, selv om det er med afstand og i begrænset omfang, siger direktør for Social og Sundhed Lone Becker Kjærgaard i en pressemeddelelse.

Retningslinjer

I retningslinjerne for udebesøgene står der blandt andet at:

Der udpeges en til to nære pårørende som faste besøgspersoner.

Besøg aftales med beboeren og den lokale ledelse.

Besøg foregår udendørs på borgerens terrasse eller andet anvist udeareal.

Krav om hygiejne og to meters afstand skal overholdes.

Besøgende skal være helt fri for symptomer på Covid-19 og andre sygdomme.

Annonce

Nye retningslinjer

Personalet er i fuld gang med at planlægge, hvordan udebesøgene kan gennemføres, og de pårørende får direkte besked.

- Ligesom på plejecentrene går vi forsigtigt frem, fordi corona er så lumsk en virus, og smittetrykket fortsat er højt i kommunen. Desuden skal besøgene foregå under hensyntagen til de lokale forhold, rammer og muligheder, som er forskellige på de enkelte bosteder. Og så skal vi stadig gøre alt, hvad vi kan for at mindske risikoen for smittespredning, siger Lone Becker Kjærgaard.

I helt særlige tilfælde er der også åbnet for besøg indendørs i den del af bostedet, som beboeren selv råder over, og hvis beboeren har egen indgang. Men der er mange restriktioner, og sådanne besøg iværksættes i takt med samtaler med pårørende.

I kritiske situationer har beboerne gennem hele forløbet med corona-virus kunnet få besøg af pårørende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Sport For abonnenter

Tea er ny i ligatruppen: - Det har været ti tusind gange federe, end jeg regnede med, og jeg havde altså høje forventninger

Annonce