Annonce
Struer

Kommunaldirektør: Stop de direkte angreb på vores sagsbehandlere

60-årige Ulla Astrup fra Hjerm ved Struer har haft Parkinson i ti år, hvilket har gjort hendes rygsøjle skæv. Hun har fået afslag på sin pensionsansøgning, og det har udløst en shitstorm på de sociale medier. Foto: Morten Stricker.

Struer Kommune er havnet i en regulær shitstorm på de sociale medier efter kommunens afgørelse i Ulla Astrup-sagen. Kommunaldirektør reagerer nu på tilsvining af medarbejdere og politikere.

Struer: Den Parkinsonramte Ulla Astrup fra Hjerm har fået afslag på en førtidspension, og afgørelsen i Struer Kommunes pensionsudvalg har udløst en shitstorm mod kommunen på de sociale medier.

Tonen i debatten og tilsviningerne får nu kommunaldirektør Mads Gammelmark til at tage til genmæle på kommunens egen Facebook-side.

Her skriver Gammelmark under overskriften: "Fakta og appel til en konstruktiv debat om pensionsafgørelser":

- Jeg kan konstatere på den offentlige debat omkring den aktuelle pensionssag, at der er forvirring om, hvem der træffer afgørelse om pension. I Struer Kommune er sager på pensionsområdet en administrativ afgørelse. Det betyder, at der ikke er lokalpolitikere involveret i hverken forberedelse af sagerne eller sagernes afgørelser.

Systemet er bygget op for at sikre størst mulig objektivitet i sagsbehandlingen, og derfor er det alene fagfolk, der indstiller, vurderer og afgør sager om pension i Struer Kommune.

Borgeren har ret til at klage over afgørelsen, og det skal ske til Ankestyrelsen, som heller ikke har et politisk element.

Jeg håber denne faktuelle præcisering tydeliggør, at lokalpolitikere i Struer Kommune - hverken borgmester eller byrådsmedlemmer - kan påvirke afgørelser om pension.

Appel til debattører

- Jeg har desuden kunnet følge med i aktiviteten på sociale medier omkring mine medarbejderes arbejde i den dilemmafyldte og svære sag omkring Ulla Astrup Jensen.

Her har jeg kunnet konstatere, at nogle borgere går målrettet efter enkelte medarbejdere i deres kritik.

Det må jeg som ansvarlig chef tage stærkt afstand fra, og jeg vil appellere indtrængende til, at man stopper den målrettede og personlige kritik mod ansatte, som loyalt opfylder den eneste opgave, de har - nemlig at forvalte efter den lovgivning, som Folketinget har givet kommunen.

Alle medarbejdere er dygtige mennesker, som passer deres arbejde, og jeg har personligt set, hvad det betyder for deres arbejdsglæde, at enkeltborgere er så offensive mod dem som personer.

Som medarbejder i Struer Kommune kan man regne med min og vores støtte, men vi har svært ved at skærme vores medarbejdere mod direkte angreb på de sociale medier og direkte private kontakter.

Jeg håber, min venlige appel vil give anledning til eftertanke hos dem, som vælger at angribe vores medarbejdere på sociale medier og ad andre veje.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Holstebro

Dorthe vil forsætte med at tatovere trods forbud fra EU: - Jeg føler mig pisset op og ned ad ryggen

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Virksomhed har stået for solid vækst i årrække - hemmeligheden er Jens' værdier og snusfornuften:  - Vi har aldrig købt en papkasse

Struer For abonnenter

Laurs er villig til at betale prisen: - De sendte min kone ud af landet, så fra på søndag er jeg tysker

Erhverv

Fra gårdbutik til gågade: Birte gør drømmen til virkelighed, og åbner tøjbutik på Østergade

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Overlægen, der selv blev patient, kommer med hård kritik af  test-systemet: I sætter mit liv på spil, når jeg skal stå i kø med syge

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Sport For abonnenter

Nadja og Joe Joe drømmer om guld og store kampe - lørdag står den på landskamp for de to lokale boksere

Sport

Fremtiden ligger i Holstebro - både på og uden for banen: Jeg har nået en alder, hvor der skal mere til end bare at have et arbejde

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Struer

Kørte frem for rødt: Tog afsporet på station

Leder For abonnenter

Vi ved stadig ikke, om statsministeren kan stilles til ansvar i minksagen - men nu ved vi, at ministeriet kæmpede for at redde hendes og regeringens politiske liv

Erhverv

Få din burger bragt helt til døren: Madbude rykker ind i Holstebro

Annonce