Struer

Kommunaldirektør: Min fejl, at byrådet ikke blev informeret

Kommunaldirektøren i Struer Kommune, Mads Gammelmark, fandt først ud af, at kæden var hoppet af et par timer før byrådsmødet i Struer tirsdag aften. Arkivfoto: Morten Stricker
Venstre havde lagt borgmester Niels Viggo Lynghøj på risten. Kommunaldirektøren påtager sig nu det fulde ansvar for, at byrådsmedlemmerne aldrig fik besked om, at der var truffet en borgmesterbeslutning om at genåbne for anvisninger til plejehjemmet i Asp.

Struer: Kommunaldirektøren i Struer Kommune, Mads Gammelmark, lægger sig fladt ned og påtager sig ansvaret for, at hverken udvalgsmedlemmerne i social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget eller de øvrige byrådsmedlemmer blev informeret, da borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) for to uger siden traf en borgmesterbeslutning om at genåbne for anvisninger til plejehjemmet i Asp.

Niels Viggo Lynghøj traf beslutningen, efter at han først havde været urokkelig modstander af et beslutningsforslag, som blev fremsat af næstformanden i social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, Lene Houe (V), under byrådsmødet 28. maj.

Et beslutningsforslag, som netop gik ud på at genåbne for de kommunale anvisninger til plejehjemmet i Asp, selv om det bliver lukket af Struer Kommune og drevet videre som friplejehjem af Danske Diakonhjem, når det nye plejecenter i Bangs Have inde i Struer by står klar til indvielse 1. september.

Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti blev nedstemt.

Jeg var overbevist om, at der var sendt information om borgmesterbeslutningen ud til alle byrådsmedlemmer. Jeg tog det som en selvfølge. Vi har gennem hele forløbet været meget opmærksomme på at få gjort det rigtige.

Mads Gammelmark, kommunaldirektør, Struer Kommune

Ophedet debat

Borgmester Niels Viggo Lynghøj og den socialdemokratiske byrådsgruppe bakkede sammen med Peter Vestergaard fra Det Radikale Venstre op om udvalgsformanden, Grethe Hestbech fra SF, som havde fået flertal for en afvisning af Lene Houe's forslag på et forudgående udvalgsmøde.

- Men kommer der en konkret henvendelse, må vi jo se på det, sagde Niels Viggo Lynghøj i dagene efter en ophedet debat i byrådet, hvor Venstre Konservative og Dansk Folkeparti havde argumenteret for det rimelige i at lade den enkelte borgers behov gå forud for systemet.

Udfaldet blev den omdiskuterede borgmesterbeslutning, som nu har givet en 86-årig mand fra Asp mulighed for at få sit højeste ønske om en plejehjemsplads i Asp opfyldt - med mulighed for at blive boende, som han også ønsker det - når Danske Diakonhjem overtager driften 1. september.

Den går bare ikke

Tirsdag aften forsøgte formanden for Vestres byrådsgruppe, Mads Jakobsen, at fravriste borgmester Niels Viggo Lynghøj en forklaring på, hvad der havde fået ham til at ændre kurs og gå direkte op imod en byrådsbeslutning, han selv havde været med til at trumfe igennem under byrådsmødet 28. maj.

Som udgangspunkt ikke for at få beslutningen omstødt.

- Vi kan kun være glade for, at borgmesteren er kommet til fornuft, og at den 86-årige mand fra Asp får opfyldt sit ønske om en plejebolig, konstaterede Mads Jakobsen.

- Men hvad skete der lige?, lød spørgsmålet fra Mads Jakobsen, da han under spørgetiden efter den åbne del af byrådsmødet i Struer tirsdag aften forsøgte at få Niels Viggo Lynghøj til at afgive forklaring, så tilhørerne også kunne få indblik i, hvad der lå til grund for borgmesterens enegang i sagen - og den manglende information om beslutningen.

- Det går bare ikke, at vi skal have den slags oplysninger fra de pårørende og fra avisen, understregede både Lene Houe og Mads Jakobsen forud for byrådsmødet tirsdag aften

Kæden hoppet af

Kommunaldirektøren i Struer Kommune, Mads Gammelmark, påtager sig nu det fulde ansvar for, at byrådsmedlemmerne ikke blev informeret.

Under den lukkede del af byrådsmødet kunne borgmester Niels Viggo Lynghøj fortælle, at han havde en formodning om, at informationen var givet videre byrådsmedlemmerne - og det var også her kommunaldirektøren, Mads Gammelmark, måtte erkende, at kæden var hoppet af.

- Jeg var overbevist om, at der var sendt information om borgmesterbeslutningen ud til alle byrådsmedlemmer. Jeg tog det som en selvfølge. Vi har gennem hele forløbet været meget opmærksomme på at få gjort det rigtige, understreger han og fortæller, at det først var ved 15.30-tiden tirsdag eftermiddag og altså kun et par timer inden byrådsmødet, at han blev klar over, at det ikke var sket.

- Byrådet skulle selvfølgelig have været informeret, understreger han.

Sagen er dermed sat i bero, indtil byrådet formelt skal godkende borgmesterbeslutningen om at genåbne for anvisninger til plejehjemmet i Asp under et byrådsmøde sidst i august.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Efter blot to løb fik Mikkel en invitation til verdenseliten

Kultur For abonnenter

Offerkarret fra Stendis og skelettet i den lille gule kuffert

Indland For abonnenter

16-årige Gitte blev myrdet for 40 år siden: Morderen er aldrig fundet

Danmark

Landevejenes farende svende mødes i Vorbasse: - Der er ikke mange af os tilbage

Indland

Små kommuner dropper parkeringskontrol efter ny regel

Livsstil For abonnenter

Forfatter og journalist Lone Theils: Jeg ser verden som et fantastisk sted, der skal opdages

Holstebro

Politikers søn fik dramatisk start: Rutinetjek endte i akut kejsersnit, elektrochok og tarmoperation

Kultur

Nana var ikke i tvivl, da hun fik øje på stor koloni af buksebier: De skal beskyttes

Annonce