Annonce
Kultur

Kommer 90'erne igen? Den er svær, siger bagmanden

Riffi Haddaoui, der er hovedmanden bag "Vi elsker 90'erne"-karavanen, er glad for udviklingen i Holstebro, men byen er også et af de mindre spillesteder, hvilket gør fremtiden uvis. Foto: Johan Gadegaard
Vi elsker 90'ernes hovedarrangør Riffi Haddaoui roser Holstebro, men kan endnu ikke garantere, at "lille" Holstebro kan blive ved at følge de store byer og den vækst, festivalen er inde i.
Annonce

Holstebro: Forholdet mellem Holstebro og "Vi elsker 90'erne" blev aldrig et "one-hit-wonder".

Det er nærmere blevet en ørehænger.

For tredje år i træk spillede festivalen i weekenden med en lang række kunstnere, der ramte deres karrieres tinder i 1990'erne og 00'erne.

Men bliver duetten en evergreen?

- Det er en svær bølgegang, erkender Riffi Haddaoui, der står bag de ni shows i henholdsvis Danmark og Sverige.

Han har ellers masser af ros til den vestligste bastion.

- "Vi elsker 90'erne" har fået et godt fodfæste i Holstebro med stigende lokal opbakning. Vi slog rekord i år og ser en enorm opbakning fra Holstebro Kommune, publikum, Jan Nonboe og Søren Berthelsen (de lokale arrangører, red.), siger Riffi Haddaoui.

Men er det nok til, at der er genvalg til turnéens mindste spillested?

- Vi skal hele tiden udvikle os, og derfor bliver hele setuppet både større og dyrere, og med det kommer større forventninger, som vi prøver at leve op til. Det kræver flere gæster, fordi vi sætter højere krav til os selv, siger Riffi Haddaoui.

Annonce

To-tre uger

Jan Nonboe vil gå efter 1500 flere publikummer næste år og hæfter sig ved, at Holstebro udmærker sig på de frivillige.

- Personligt kan jeg kun være et sted og ikke de 324 andre steder, hvor en frivillig står. Af den grund er det vigtigt, at niveauet og tilliden er stor, og derfor gør det mig bare så glad, at de efter 14 timers frivilligt arbejde kun siger: "Vi er klar igen næste år". Det er også noget, vi får ros for fra Riffi Haddaoui. "Vi elsker 90'erne" blev en kæmpe succes i Holstebro i år, men næste år skal vi være endnu større og endnu mere ambitiøse, siger Jan Nonboe og tilføjer, at med et stadigt større budget til kunstnere presses "lille" Holstebro på indtjeningen.

Men hvorfor så overhovedet vælge Holstebro til at begynde med? Det handler om både at være dækket ind på danmarkskortet samt at finde passionerede arrangører, siger Riffi Haddaoui:

- Nu vil vi se tiden an i to til tre uger og dernæst finde ud af, om Holstebro giver mening for os. Der er ingen tvivl om, at hele "Vi elsker"-karavanen elsker Holstebro, byens gæstfrihed og så videre, så vi må håbe og krydse fingre for, at byen også er på turnéplanen i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Holstebro

Vinderup ramt af indbrudsbølge

TTH Holstebro For abonnenter

Udvisningshelvede var med til at knuse drømmen om tredje pokaltitel: Min følelse er, at dommerne var noget hårdere ved os end ved dem

Annonce