x
Annonce
Fodbold

Kommentar: Hareides EM-fest kan blive Hjulmands nu

KOMMENTAR: Der er helt stille i Danmark. Alle sidder inden døre og afventer endnu et pressemøde med indskærpelser af, hvordan man skal gebærde sig i pandemien.

Tirsdag holder Uefa et møde, hvor langt de fleste venter, at EM i fodbold udskydes til december. Det tyske fodboldforbund har talt varmt for beslutningen og der er ingen, der tror på, at man kan gennemføre en slutrunde i juni i 12 forskellige lande.

Forleden fortalte den danske landstræner Åge Hareide til Viasats Camilla Martin, at det var hans ambition at slutte godt som ansvarlig for de rød-hvide og ville blive skuffet, hvis ikke mindst landsholdet nåede en EM-kvartfinale.

Nu er den skinbarlige sandhed, at Åge Hareides tid med landsholdet kan være fortid allerede i løbet af tirsdagen.

Åge Hareide har kontrakt til 1. juli og herefter er det Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst, der skal overtage landsholdet. Det må jo i sagens natur betyde, at det er det nye trænerpar med den nye fodboldfilosofi, der skal overtage holdet i Nations League-kampene og den slutrunde, der skal spilles i december - eller senere.

Det sætter mange store følelser i gang. For de fleste under Åge Hareide at gøre sit arbejde færdigt med EM-slutrunden. Men DBU har jo eftertrykkeligt søgt efter en anden idé med landsholdet og gjort det klart for Åge Hareide for længe-længe siden.

Åge Hareide har gjort alt rigtigt bortset fra at vinde DBU-toppens hjerte og sikkert de dele af befolkningen, der går med strømmen og først skoser Morten Olsen for ineffektiv boldmassage og siden Åge Hareide for det modsatte.

Men kontrakterne er skrevet under. Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst ville skulle stå i spidsen for Danmark ved EM i december og Hareide kan ende med at skulle sige farvel efter 34 kampe uden nederlag, hvis man ser bort fra VM-ekstratids-nederlaget til Kroatien og vikar-nederlaget i Slovakiet.

Der er ganske vist fastsat nogle EM-opvarmningskampe den 1. og 7. juni i Brøndby mod Norge og Sverige. De kan også blive ramt af aflysninger, men omvendt kunne de kampe være lejlighed til et formelt farvel til landstræneren, der havde så svært ved at tabe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce