Annonce
Mærkedage

Komikeren mellem to kulturer

Ellie Jokars forældre flygtede til Danmark i starten af 1980'erne. Hun voksede op i Ballerup og er i dag skuespiller og komiker. Søndag den 5. januar fylder hun 40. (Arkivfoto). Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Ellie Jokar er født i Iran og kom til Danmark som barn. Hun er uddannet markedsføringsøkonom, men er i dag skuespiller og komiker. Den 5. januar fylder hun 40.

40 Ellie Jokar kom til Danmark fra Iran som barn, da hendes forældre flygtede hertil i starten af 1980'erne efter den iranske revolution i 1979.

Hun er egentlig uddannet markedsføringsøkonom, men er i dag skuespiller, komiker og rapper. Søndag den 5. januar fylder Ellie Jokar 40 år.

Hun har medvirket i satireshowet "Det slører stadig", der havde premiere i 2013, filmene "Iqbal og den indiske juvel" fra 2015 og "Iqbal og superchippen" fra 2016.

Ud over "Det slører stadig" har hun også lavet det populære YouTube-program "Den lyserøde taxi", hvor hun interviewer forskellige danskere i en bil.

I 2018 debuterede hun med sit standupshow "Perler for svin", hvor hun tager fat i fordomme og kulturelle forskelle mellem blandt andet Danmark og Iran samt de politiske problematikker, der kan opstå i mødet mellem disse.

Som 18-årig fik hun konstateret sklerose, og hun mener selv, at det er en stor del af, hvem hun er i dag.

- Hvis ikke jeg var blevet syg, er jeg sikker på, at jeg var blevet advokat eller læge, fordi det var forventningen fra min familie.

- Udover min mor var jeg den eneste, der gik på gymnasiet. Hun er uddannet tandlæge fra Panum, har Ellie Jokar fortalt ifølge mediet altomiran.dk.

- Der var da forventninger om, at jeg også skulle have en ordentlig uddannelse. Men jeg er autodidakt. Jeg er selvlært inden for alt, hvad jeg kan, har hun sagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

Mens han stod fast på retfærdighed, hævede han penge på kommunens kreditkort

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce