Annonce
Mærkedage

Komikeren mellem to kulturer

Ellie Jokars forældre flygtede til Danmark i starten af 1980'erne. Hun voksede op i Ballerup og er i dag skuespiller og komiker. Søndag den 5. januar fylder hun 40. (Arkivfoto). Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Ellie Jokar er født i Iran og kom til Danmark som barn. Hun er uddannet markedsføringsøkonom, men er i dag skuespiller og komiker. Den 5. januar fylder hun 40.
Annonce

40 Ellie Jokar kom til Danmark fra Iran som barn, da hendes forældre flygtede hertil i starten af 1980'erne efter den iranske revolution i 1979.

Hun er egentlig uddannet markedsføringsøkonom, men er i dag skuespiller, komiker og rapper. Søndag den 5. januar fylder Ellie Jokar 40 år.

Hun har medvirket i satireshowet "Det slører stadig", der havde premiere i 2013, filmene "Iqbal og den indiske juvel" fra 2015 og "Iqbal og superchippen" fra 2016.

Ud over "Det slører stadig" har hun også lavet det populære YouTube-program "Den lyserøde taxi", hvor hun interviewer forskellige danskere i en bil.

I 2018 debuterede hun med sit standupshow "Perler for svin", hvor hun tager fat i fordomme og kulturelle forskelle mellem blandt andet Danmark og Iran samt de politiske problematikker, der kan opstå i mødet mellem disse.

Som 18-årig fik hun konstateret sklerose, og hun mener selv, at det er en stor del af, hvem hun er i dag.

- Hvis ikke jeg var blevet syg, er jeg sikker på, at jeg var blevet advokat eller læge, fordi det var forventningen fra min familie.

- Udover min mor var jeg den eneste, der gik på gymnasiet. Hun er uddannet tandlæge fra Panum, har Ellie Jokar fortalt ifølge mediet altomiran.dk.

- Der var da forventninger om, at jeg også skulle have en ordentlig uddannelse. Men jeg er autodidakt. Jeg er selvlært inden for alt, hvad jeg kan, har hun sagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Benjamin forsvarer sin ph.d.

Struer

Havne Allé lukkes i weekenden

USA

Indsættelsesceremonien er slut: Joe Biden tweeter for første gang som præsident

Annonce