Annonce
Struer

Kom og hør, hvordan du skaber udvikling i din landsby

Jeanette Lund, der har slået sig ned i BusinessPark Struer. Arkivfoto: Morten Stricker
Med ti års erfaring i bagagen byder Jeanette Lund nu de lokale borgerforeninger op til dans og inden for til en kursusaften med fokus på udvikling.

Struer: Borgerforeningerne i Struer og Holstebro kommuner bliver nu indbudt til en lokal kursusaften under overskriften "Skab udvikling i din landsby".

Bag invitationen står Jeanette Lund, der i ti år har hjulpet landsbyer med at skabe udvikling.

Hun er selv flyttet fra Mors til Struer med sin familie og vil gerne arbejde lokalt. Derfor inviterer hun inden for i BusinessPark Struer, hvor hun har kontor og vil fortælle om, hvad der gør forskellen, når man vil skabe udvikling lokalt.

Man kan få inspiration og hjælp til at arbejde med udvikling af ens landsby, få udviklet og fundraiset til lokale projekter og kommunikeret de gode historier.

Den lokale kursusaften finder sted 26. november, og aftenens program vil bestå af et kursusoplæg: "6 anbefalinger til landsbyer, der vil fremad", en præsentation af MinLandsby app samt af kursusforløbet "Landsbypiloterne".

Kaffe, kage og snak ved bordene vil der også være tid til samt en kort orientering om aktuelle fondsmuligheder og en aktuel orientering fra Struer Kommune.

Annonce

Verdens bedste landsby

Den vil Thomas Antunes, der er chef for kultur, fritid og lokalområder, stå for, og nu vi er ved Struer Kommunes gøren og laden, så leder den faktisk lige nu efter verdens bedste landsby.

I en pressemeddelelse opfordres borgerne i hvert fald til at være med til at vise, hvilke fantastiske landsbyer Struer Kommune rummer ved at indstille dem til Landsbyprisen 2020.

Prisen bliver uddelt hvert år af Region Midtjylland til en landsby – eller gruppe af landsbyer – der viser nye veje til fornyelse og udvikling af landsbyer og landdistrikter som attraktive steder at leve.

Med prisen følger 150.000 kroner til lokale faciliteter og aktiviteter.

Prisen har været uddelt siden 2009, men er endnu ikke gået til en landsby i Struer Kommune. Derfor gør kommunen nu en ekstra indsats for, at en landsby herfra kan deltage i opløbet om den prestigefyldte pris.

Hvis man som landsby vil være med, skal man i første omgang gå sammen lokalt og sende en indstilling til Struer Kommunes Center for Kultur Fritid og Lokalområder.

Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

Annonce