Annonce
Kultur

Kom og bliv 3 D-scannet til ny skulptur

Morten Kromann er ved at scanne Aviendha, som er én af dem, der har meldt sig frivlligt til at blive en del af et nyt kunstværk. Foto: Jens & Morten
Kunstner-duo'en Jens & Morten søger borgere, de kan 3 D-scanne her fredag, lørdag eller søndag. Scanningerne skal bruges til en ny skulptur - dog ikke en permanent opstillet, men én i krydsfiner i forbindelse med den regionale kulturfestival Genopdag.
Annonce

Holstebro: Det gør overhovedet ikke ondt, og det tager kun fem minutter.

I øjeblikket inviterer kunstnerduo'en Jens & Morten byens borgere til at komme på besøg hos Kulturdivisionen på Slagteriet i Holstebro og blive 3 D-scannet. Det foregår med en iPad med en speciel anordning på og undertegnede garanterer, at den eneste udfordring er at stå rimeligt stille i de fem minutter, det varer.

Projektet er en del af et nyt Holstebro-kunstværk, som kunstnerduoen skaber i forbindelse med den regionale kulturfestival Genopdag.

Det, Morten Kromann og Jens Ardal genopdager, er Giacomettis Kvinde på kærre (eller "Maren å æ Woun") samt Bjørn Nørgaards skulptur "Borgerne fra Holstebro". Kunstnerduoen kombinerer de to værker - Marens sokkel, der gror sammen med selve skulpturen, samt Nørgaards forvrængede figurer af virkelige mennesker - og laver deres helt eget take med moderne fremstillingsteknologier og produktionsværktøjer.

- Det er da også en sjov tanke, at i det ene tilfælde - Maren - er det borgerne, der har taget kunsten til sig, og i det andet - Nørgaards skulptur - er det kunsten, der har taget borgerne til sig, mener Jens Ardal.

- Da Bjørn Nørgaard lavede skulpturer over virkelige mennesker, vidste borgerne ikke, at skulpturerne ville blive manipuleret med. Ifølge rygtet var der nogle, der ikke var helt tilfredse med at se sig selv som ekstra tykke eller med lang hals. Men det er jo nok sådan, vi også ender - vi laver måske noget samlet med 17 hoveder, smiler Morten Kromann.

En computerbehandlet version af scanningen af Aviendha, men det er nu kun selve formen - altså ikke farverne og ansigtsudtryk - som Jens & Morten har brug for til deres skulptur. Billede: Jens & Morten
Annonce

Få en digital model af dig selv

Først 3 D-scanner de folk. Mandag i uge 24 sættes 3 D-scanningerne sammen i et 3 D-program, hvor Jens & Morten så vil fremstille deres digitale bud på et billede af en Holstebro borger anno 2019. Så er det meningen, at der kommer en afstemning på Facebook, som varer et døgns tid, hvor folk kan stemme på den version, de synes er bedst.

- Og så realiserer vi den, fortæller Morten Kromann.

Skulpturen udføres i krydsfiner efter den 3 D-scannede model. Og Jens Ardal er ferm til at pudse krydsfiner-skulpturer op, så de bliver mere organiske at se på. Den færdige model skal udstilles i foyeren ved rådhuset/biblioteket.

Foreløbig har kunstnerduo'en scannet seks mennesker, men de vil rigtigt gerne have flere modeller.

Man kan kigge forbi fredag mellem 14 og 16, samt lørdag eller søndag, begge dage mellem klokken 12 og 15. Hvis man lader sig scanne, får man en digital kopi af sig selv med hjem som tak. Projektet er støttet af Holstebro Kommune og Europæisk Kulturregion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Knallerter kørte også ræs

Annonce