Bremdal: - Jeg kan nogle gange godt være lidt impulsiv.
Sådan svarer Dina Thorslund, verdensmester i boksning og bosat i Bremdal, når man spørger, hvorfor hun egentlig valgte at forlade det pulserende byliv i Struer og rykke mod vandet.
Dina Thorslund, bokser, StruerJeg kan godt lave ting, men der er nogle, som skal stå og fortælle, hvad jeg skal gøre, ellers er det sådan noget Youtube.
Det er en tre år siden, hun forlod sit rækkehus i Struer by til fordel for et 246 kvadratmeter stort parcelhus i Bremdal med førstesal og god stor have til.
- Jeg synes, jeg fik en god idé, da jeg så, at det her (huset, red.) lå på tvangsauktion og tænkte, at det kunne blive rigtig godt, fortæller Dina Thorslund:
- Og så tog mig og min ekskæreste en chance og købte det. Jeg kunne se et rigtig godt hus i forhold til familie, der er plads, vandet er tæt på, og det ligger tæt på en skole.
Mange fordele og så var tanken samtidig, at det kunne være en god opsparing til senere.
- Man får et godt tilbud, sætter det i stand og gør det godt, så det her er også på mange områder et drømmehus, siger Dina Thorslund, der efter et halvt år selv overtog hele huset.
Gør det selv
På det tidspunkt var istandsættelsen langt fra tilendebragt, men det er den så faktisk ved at være nu.
Indenfor i hvert fald - det udendørs kommer i næste etape.
Huset, vi taler om, er bygget i 1970'erne med en tilbygning påført i 1980'erne, og det lignede ifølge den nuværende ejer også noget fra dengang, da hun overtog.
- Det er en tidligere købmand, der har boet herude, og hans datter og svigersøn bor lige hernede, og børnebørnene bor herovre, fortæller Dina Thorslund.
Bokseren oplevede virkelig, hvad det vil sige at bo lokalt.
- Min fysioterapeut, Morten Graversen, er barnebarn til dem, der boede her, så det er lidt sjovt, at hvis jeg har spørgsmål om huset, kan jeg spørge min fysioterapeut.
Det første, der blev taget fat på i huset, var førstesalen, som har fået både nye vægge og gulve. Siden er der også kommet nyt køkken, bad, et kontor og et træningsrum.
Alt sammen med stor hjælp fra familie og venner.
- Jeg kan godt lave ting, men der er nogle, som skal stå og fortælle, hvad jeg skal gøre, ellers er det sådan noget Youtube, forklarer Dina Thorslund.
Jul, jul, jul
Fuldstændig færdig bliver man nok aldrig helt, når det kommer til indretning af bolig, men Dina Thorslund er nu ganske tæt på.
- Indvendigt mangler jeg meget små detaljer, men udvendigt mangler meget, fortæller den professionelle bokser og fysioterapeut, som har en svaghed for højtiden, vi nu nærmer os.
Otte flyttekasser med julepynt stod - da avisen var på besøg - klar til at blive åbnet, nye julekugler lå klar på køkkenbordet, og trappen til førstesalen var allerede viklet ind i lys.
- Det er noget, jeg har ventet på og har de sidste par år været virkelig ked af ikke at kunne pynte op, fortæller Dina Thorslund:
- Men det ville ikke give mening i byggerodet, så jeg har virkelig glædet mig til det i år.
Det handler både om sønnen Adrian på seks år og 27-årige Dina Thorslund selv.
- Man har de der minder fra, da man var lille om, at det bare var en fantastisk tid. Alting var bare godt, spændende og funklende, siger hun:
- Det vil jeg rigtig gerne give til ham (sønnen, red.), og så synes jeg også, at det giver mig selv noget, når det er lidt mørkt.
Ud på landet
Rækkehuset, som Dina Thorslund og søn forlod, ejer hun stadig. Det er nu lejet ud, men ejendomsinvestor skal vi ikke til også at skrive på bokserens visitkort.
Tingene gik bare lidt hurtigt med den nye bolig i Bremdal, og så var rækkehuset lejet ud.
- Det der med at gøre noget, som så bagefter viser sig at være en god ting, har jeg været lidt heldig med, siger Dina Thorslund, der dog bestemt heller ikke er ked af at arbejde for sagen.
- Jeg har næsten altid været sådan anlagt, at har jeg først sat mig noget for, så gør jeg det også, og så er der ikke noget, der kan stoppe mig, fortæller hun:
- Er jeg ikke motiveret, kan man ikke få mig til det. Det tit og ofte et enten eller, men det her har været det hele værd.
En anden lille drøm kunne dog også - med tiden - være at komme lidt på landet at bo, men den tager vi en anden god gang.