Annonce
Ulfborg/Vemb

Kom hid, kære turister: Udviklingsplan sat igang for to vestjyske turistbyer

Hvad skal der til for at trække flere turister til Thorsminde og Thyborøn? Det vil to kommuner nu forsøge at finde svar på gennem en ny udviklingsplan. Arkiv: Johan Gadegaard
Potentialet er stort, mener man. Nu er en ny udviklingsplan blevet sat igang for Thorsminde og Thyborøn, der skal give overblik over, hvad der skal til, hvis byerne skal vokse som turistdestinationer i fremtiden.

Thorsminde/Thorsminde: I sommeren sidste år gik 11 kystkommuner, tre regioner, Realdania og Dansk Kyst- og Naturturisme sammen om at kickstarte en plan, der sætte væksten i gang i hele vestkystturismen.

Som led i dén strategi, har Holstebro og Lemvig kommune nu sat yderligere skub i udviklingen af Thorsminde og Thyborøn med en ny strategisk udviklingsplan.

- Man vurderer, at potentialet er så stort og uforløst i forhold til turisme, vækst og udvikling i de her to byer, at man nu vil lave en samlet udviklingsplan, fortæller Susanne Toftegaard Hansen, turismechef i Holstebro kommune.

Samlet set har projektet, der kører over de næste to år en budgetramme på 4,1 millioner kroner - hvoraf de to kommuner hver bidrager med 750.000 kroner. Arbejdet støttes af Realdania og Dansk Kyst- og Naturturisme.

Formålet er blandt andet at finde frem til en kernefortælling - et brand - for hver af de to vestkystbyer.

- Det, der adskiller Thorsminde og Thyborøn fra nogle af de andre turistbyer langs vestkysten, er, at de endnu ikke er udviklet så meget rent turistmæssigt - i den forstand, at der er flere besøgende andre steder. Men det er her, vi forventer, at det over de næste år kommer til at gå stærkt - med væksten. Den udvikling vil vi gerne favne, siger Kristian Hansen, chef for kommunikation og turisme i Lemvig kommune.

Annonce

Et nyt gear

Udviklingsplanen skal blandt andet skabe overblik overfor fremtidige investorer, se på overnatningsmulighederne , hvor der er ubenyttede områder og hvilken fysisk planlægning, der skal til for at tiltrække flere turister.

- Nu skal vi op i et nyt gear - med de to her byer, siger Kristian Hansen.

Arbejdet er netop gået i gang. I løbet af efteråret og vinteren arbejdes der videre med planen, hvor centrale interessenter involveres. I december forventes planen godkendt politisk, hvorefter den sendes i høring i starten af 2020. Den endelige godkendte plan skal ligge klar sidst i marts næste år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce