FCM

Kolding IF måtte bøje sig mod FCM: Alligevel endte det med et festfyrværkeri

FC Midtjylland fældede Koldings pokaldrøm. Foto:Yilmaz Polat
Kolding IF måtte bøje sig for et stærkt FC Midtjylland-mandskab, men trods nederlaget på 0-2 i pokalkvartfinalen blev kampen en festlig markering af et forrygende pokaleventyr, der igen satte Kolding på fodboldens landkort.

Kolding: Regnen drev ind over Kolding Stadion fra ådalen. Vinden piskede flagsnoren på en flagløs flagstang.

Man skulle være født på de britiske øer for at kalde dette for lækkert fodboldvejr. Prognosen for onsdag den 13. marts 2019: Pokalfodbold med efterårsfornemmelser. Kolding IF mod FC Midtjylland. Topholdet fra 2. division mod superligaens forsvarende danske mester.

Kvartfinale med udeholdet som kæmpefavorit. Eller hvad? For KIF slog jo både Randers FC ud og Vejle Boldklub hjem i samme turnering i efteråret.

Denne opgave var dog anderledes vanskelig. FC Midtjylland har i sin 20-årige levetid været i fire pokalfinaler uden at vinde. Det vil midtjyderne gerne prøve, og de har allerede ryddet FC København af vejen. Derfor ville holdet heller ikke lade sig lulle ind i en forestilling af, at KIF kunne overvindes med et rent reservehold. Så midtjyderne var klædt på til kamp. Ligesom et tusindtalligt publikum var klædt på til kulden.

Det krævede nogle stædige grillkul at varme de eftertragtede grillpølser op i boderne og mætte de maver, der sprang aftensmaden over for at være klar til kamp klokken 18. Det var ikke alle, der nåede det. Altså at være klar. For mange havde tænkt, at de da lige kunne komme trissende kort inden kampstart, og det fik Marcus Allé til at lukke helt til. Tilskuerne nåede slet ikke ind til tiden, og kampen blev udsat 10 minutter.

Næsten en udligning

Efter bare tre minutter af opgøret sendte Simon Smidt bolden ind mod Rune Nautrup, der ikke fik scoret, men derimod fik sendt dagens første sug gennem publikum.

Kort efter var det FC Midtjyllands Mayron George, der havde masser af tid og masser af frie kvadratmeter til at løbe ned mod Jens Rinkes mål og bringe gæsterne foran. Rinke blokerede en svag afslutning, og KIF kunne glæde sig over, at lange Paul Onuachu sad på bænken fra begyndelsen.

KIF holdt stand til midt i første halvleg. En tværpasning fra baglinjen fandt vej til Mayron George, der nærmest trådte i bolden, så den røg bagud til Gustav Wikheim, der kunne sparke bolden mellem benene på Jens Rinke.

KIF svarede igen. Morten Hansen snød backen med en lækker stopfinte. Sendte bolden ind foran mål, hvor Kristian Kirkegaard var decideret uheldig med ikke at udligne. Og FCM-målmand Jesper Hansen var decideret heldig med at redde med det ene ben. Eller dygtig, når vi regner heldet med som en faktor, der kan opsøges. KIF-topscorer Rune Nautrup sendte riposten forbi mål til hjørnespark. Tilskuerne livede op. Anfører Nautrup forsøgte sig med endnu en afslutning minuttet efter.

Årtusindets tilskuerrekord

Det forblev 0-1 til pausen. Hvilket ikke forhindrede store dele af hjemmepublikummet i at sende KIF til pause med klapsalver. 2. divisionsholdet var også bagud mod både Randers FC og Vejle Boldklub, og det gik ganske godt alligevel.

Kort inde i anden halvleg gik det så ikke længere denne gang. Mayron George havde været frygtelig uskarp, men han kunne dårligt undgå at bringe sit hold på 2-0 på en tværpasning mod fjerneste stolpe.

Den scoring trak spændingen ud af kampen, selv om KIF undervejs i anden halvleg spillede sig frem til halvfarlige afslutninger. Pokalchokket forsvandt som lysene på de biler, der sneglede sig op ad Vejlevej bag stadion.

Eventyret endte i kvartfinalen. FCM er favorit til at vinde pokalen. Men Kolding IF er stadig favorit til oprykning fra 2. division. Tilskuertallet på 6100 var det højeste siden klubbens tid i landets bedste række i begyndelsen af 1980’erne.

Og da kampen var fløjtet af, endte det alligevel med et festfyrværkeri bag det ene mål.

0/0
Annonce
Sport

Roere i triumf: Da der manglede 300 meter, råbte jeg bare 'medalje'

Sport

Pagaj fik medaljer med fra Maribo

TTH Herrer For abonnenter

Minut for minut: TTH's bronzedrøm brast til sidst

Sport

Holstebro-roer udtaget til EM

HB For abonnenter

Fem grunde til at HB er i storform

TTH Herrer

TTH måtte overgive sig til sidst: - Vi kæmpede røven ud af bukserne

TTH Herrer For abonnenter

Karakterer: Forrygende Frandsen nægtede at give sig

TTH Herrer

- Jeg var ved at blive sindssyg, over alle de fejl vi lavede

HB

Fighteren Zetterquist lavede hattrick i ny HB-sejr

Annonce