Annonce
Holstebro

Kold gyser: Ingen kan få varmt bad på lørdag

Der er udsigt til kolde afvaskninger i Mejrup på lørdag. Vestforsyning lukker nemlig fra fjernvarmen fra klokken fem om morgenen og 12 timer frem, så der er ingen varm vand. Pressefoto: Vestforsyning/Jens Bach
Det skal ske inden klokken fem, hvis man ønsker et varmt morgenbad lørdag. I hele Mejrup vil der det meste af dagen blive lukket for fjernvarmen.
Annonce

MEJRUP: Hvis du har behov for et morgenbad for at komme i gang, så vil det blive en kold gyser lørdag morgen. I hvert fald hvis man bor i Mejrup - for der bliver afbrudt for fjernvarmen klokken fem om morgenen i hele byen. Og det forventes at vare i 12 timer til klokken fem om eftermiddagen, før der kommer varme igen.

- Vi har lagt et nyt og større varmerør ned på en strækning på Storåvej. Den skal vi have tilsluttet, og så er vi desværre nødt til at lukke for varmen, siger Erik Andersen, der er chef for varmeforsyning hos Vestforsyning.

Det nye varmerør er cirka 15 centimeter i diameter, og kan levere cirka dobbelt så meget varme som det eksisterende. Det skal sikre, at Vestforsyning også fremover kan levere tilstrækkelig varme til kvarteret omkring Storåvej, som senest er udbygget mod øst.

- Vi har hidtil godt kunne følge med. Men får vi en rigtig kold vinter, kan det kommer til at knibe. Derfor erstatter vi det med et større varmerør, siger Erik Andersen.

Arbejdet vil give gener for trafikken i krydset mellem Elkjærvej og Storåvej i løbet af dagen. Det nye rør, som er 150 meter langt og slutter ved Luren, er lagt på plads over de seneste 14 dage. Men nu skal det så tilsluttes og svejses i begge ender.

- Vi har netop lagt arbejdet en lørdag, fordi der færdes mange børn gennem krydset, som skal i skole på hverdage. Og dem vil vi gerne undgå, siger Erik Andersen.

Annonce

Hele Mejrup rammes

Der bliver altså heller ingen varme i radiatorerne og i gulvvarme i løbet af lørdagen. Her lover vejrudsigten dog noget sol i løbet af dagen - og op til 20 grader om eftermiddagen, så de fleste huse bør kunne holde varmen.

Fjernvarmen i Mejrup kommer via varmestationen ved Tvis Møllevej, og det er hele Mejrup øst for Tvis Møllevej, som vil få afbrudt fjernvarmen. Det er altså også hele H.C. Andersen kvarteret, som får afbrudt for fjernvarmen.

- Vi har informeret hos damefrisører - og vil også sende SMS-beskeder til kunder, og vi vil annoncere. Vi vil gerne sikre os, at alle borgere har fået besked, siger Erik Andersen.

Varmeforsyningen er godt klar over, at den lange afbrydelse vil give gener for borgerne.

- Vi beklager de gener, som det vil give både for vores varmekunder og for trafikanter, siger Erik Andersen, som dog forventer, at det vil være muligt at passere krydset, mens arbejdet foregår.

Annonce
Annonce
Holstebro

Skal vi forbyde spillereklamer?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce