x
Annonce
Sport

Knust Klavs Bruun afviser snak om sin jobfremtid

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Klavs Bruun Jørgensen vil ikke forholde sig til sin landstrænerfremtid efter skuffelsen ved VM.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen er helt nede i kulkælderen, efter at OL-drømmen endnu engang er blevet knust for ham og håndboldkvinderne.

Han afviser samtidig at tage stilling til sin fremtid som landstræner i kølvandet på den brutale nedtur.

- Jeg har heldigvis nået at drikke en øl, inden jeg kom herud (i presseområdet, red.), så det venter vi med.

Spørgsmål: Betyder det, at du er i tvivl om, hvorvidt du fortsætter?

- Som vi plejer, så evaluerer vi tingene med forbundet bagefter, og så tager vi tingene stille og roligt derfra, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Han havde set sit hold spille 26-26 mod Serbien i en kamp, som Danmark skulle vinde for at få en playoffkamp om den vitale syvendeplads ved VM.

I stedet slutter Danmark turneringen som nummer ni og kommer ikke med i OL-kvalifikationen i foråret, og Klavs Bruun Jørgensen vil ikke evaluere VM-indsatsen i så følelsesladet et øjeblik.

- Det kan jeg ikke. Lige nu er jeg så ekstremt skuffet, rasende og ked af det, siger han.

Det danske hold vandt "kun" halvdelen af sine otte VM-kampe, selv om holdet havde mulighed for at vinde dem alle.

Det kneb generelt med at afgøre de tætte opgør og udnytte de gode perioder undervejs.

- Det handler om at vænne sig til de situationer. Når Norge står i sådan en situation, er der stor sandsynlighed for, at de kommer godt ud af det. Vi har også prøvet det nogle gange, men vi er kommet skidt ud af det næsten hver gang.

- Vi mangler den der tro på, at man godt kan klare det og ikke pisser helt almindelige bolde direkte ud over sidelinjen. Det bliver vi ved med. Desværre, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Han kan nu strege OL-kvalifikationen og næste sommers OL i kalenderen. Næste store opgave for kvindelandsholdet bliver EM i Danmark og Norge om et år.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce