Annonce
Holstebro

Op mod en tredjedel af efterskole er smittet: Ville gerne sende alle hjem - men fik ikke 'lov'

Humøret er godt trods udbredt smitte, melder forstander på Staby Efterskole, Anders Boll Mikkelsen. Det vigtigste er, at ingen af eleverne rammes hårdt af covid-19, siger han. Billedet her er fra dengang, efterskolen - uden mundbind og andre restriktioner - måtte samles til gymnastikopvisninger med publikum. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Hverdagen med corona er vendt på hovedet for efterskolerne. Det efterlader skolerne med en masse dilemmaer, påpeger forstanderen i Staby.

Staby: Håndtering af corona-smitte har foretaget en U-vending.

Det har Staby Efterskole og forstander Anders Boll Mikkelsen måttet konstatere den seneste uge.

- Fra i lørdags og sidenhen er vi jævnt blevet ramt. Man må bare sige, at omikron er yderst smitsom. Der testes hver dag, og hver dag har der været positive resultater. Jeg var godt klar over, at vi så ind i en anderledes periode, men at det ville gå så hurtigt, dét havde jeg alligevel ikke forudset, siger Anders Boll Mikkelsen.

Annonce


Vi ville egentlig gerne have sendt eleverne hjem i onsdags. Men rådet lyder, at efterskolen ikke skal lukkes som følge af smitte. Nu handler det nærmere om at få flest muligt i den aldersgruppe smittet.

Anders Boll Mikkelsen, forstander, Staby Efterskole.

De seneste tal siger, at omkring 40-50 ud af skolens 170 elever er smittet.

For få måneder siden havde det betydet, at skolen skulle lukke eller underlægges andre restriktioner. I dag er strategien vendt på hovedet, har efterskolen erfaret efter at have været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Vi ville egentlig gerne have sendt eleverne hjem i onsdags. Men rådet lyder, at efterskolen ikke skal lukkes som følge af smitte. Nu handler det nærmere om at få flest muligt i den aldersgruppe smittet, siger Anders Boll Mikkelsen.

Smittet og på ski

De nye retningslinjer er noget af et kursskifte for en efterskole, der altid har forsøgt at passe på. Det får næsten en efterskole til at overveje, om den modsatte tilgang - at få flest muligt smittet - er en bedre strategi, spekulerer forstanderen.

- Sådan synes holdningen at være fra myndighederne, men jeg har samtidig også et personale, jeg gerne vil passe på, siger Anders Boll Mikkelsen om dilemmaet for at kunne holde en efterskoles hverdag kørende, hvilket ikke er muligt, hvis en stor andel af kollegerne lægger sig syge.

Oveni alt lurer en skirejse til Østrig i enten uge 6 eller 8. Usikkerheden her centrerer sig om, at man i øjeblikket ikke må rejse ind i landet uden at have fået tredje stik. Har man derimod været smittet, må man komme ind.

Den kommende uge på efterskolen vil bestå af både fysisk og online-undervisning. Håbet er, at alle elever vil kunne vende tilbage - raske - i næste weekend.

- Humøret har hele vejen igennem været højt, og ingen har bebrejdet eller været sure på nogen. Nu håber jeg kun, at ingen elever rammes hårdt af sygdom. Det er det allervigtigste, siger Anders Boll Mikkelsen.

Annonce
Holstebro

Langvarig sygeplejestrejke trækker spor: Dobbelt så mange patienter valgte privathospital

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Maggie er med 'mor' i salonen hver dag: - Kunderne synes, det er så hyggeligt - nogen bliver ligefrem skuffede hvis hun ikke er her

Holstebro For abonnenter

Da Poul Henning pludseligt døde, reddede han fem andre: - Det er uretfærdigt, men tænk på dem, som fik deres kære med til juleaften på grund af ham

Holstebro

Jysk Energi melder alt klar til elbilerne

Vestjylland

Politiet efterlyser vidner til brutalt overfald på åben gade: 32-årig fik knytknæveslag og flaske i hovedet

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Navne For abonnenter

Poul-Erik Sloth Nielsen blev 'kun' 72 år - men der er mange, som bliver 100 år og ikke har prøvet så meget, som han har

Holstebro For abonnenter

Ragnvald fik livet tilbage, da en anden mistede sit: - Jeg er dybt taknemlig

Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du organdonor?

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Hvorfor skal jeg have skattefri penge ind på kontoen, som jeg ikke har bedt om og ikke har brug for?

Holstebro For abonnenter

Hun er selv vaccineret - men ikke hendes børn:  - For at være ærlig, så kan jeg ikke forstå, hvorfor der skal være så stort et pres

Holstebro

Nye regler kan smadre skiferien for Karsten: - Det kan ikke passe. Jeg har fået tre stik og er immun - jeg må være ønsket at få ind

Annonce