Annonce
Ulfborg/Vemb

Knap en måned efter slem ulykke: Kan ikke afhøre cyklist

Genrefoto: Scanpix

Det er endnu uklart, hvordan en ulykke kunne gå så gal.

Ulfborg: Ulykken skete fra morgenstunden klokken 7.30 på hovedvejen syd for Ulfborg. En 49-årig mandlig cyklist fra Ulfborg-området og en bil, ført af en 25-årig mand fra Holstebro, kom så tæt på hinanden, at cyklisten blev ramt af bilens sidespejl, hvorefter han styrtede og slog hovedet mod asfalten.

Det er i grove træk det, som Midt- og Vestjyllands Politi ved, der skete mandag den 13. august.

Knap en måned senere har man endnu ikke kunnet få cyklistens beretning om, hvad der gik galt.

- Han er fortsat indlagt på sygehuset, og der vil gå en rum tid, inden vi kan snakke med ham. Derudover har vi ikke flere kommentarer i sagen, siger Knud Lauridsen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Dermed ved man ikke præcist, hvordan alt kunne gå så galt. Man har endnu ikke samlet alle erklæringer fra vidner og de involverede parter til, at man kan fastslå, hvem der var skyld i ulykken, oplyser Knud Lauridsen.

Cyklisten blev omgående behandlet af redningsfolk på vejbanen, inden han med politieskorte blev kørt til sygehuset i Herning og siden overført til hospitalet i Skejby. Her blev han lagt i respirator og er i dag stadigvæk så medtaget, at politiet ikke har kunnet tale med ham.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Kultur

Ung bykirke holder jubilæumsfest

Annonce