Annonce
112

Knallertkører fik mange sigtelser

En knallertkører fik flere sigtelser på halsen, da han blev stoppet af politiet. Arkivfoto: Michael Bager

Bækmarksbro: En 32-årig mand fra Vemb fik torsdag middag flere sigtelser på halsen, da han blev standset af en politipatrulje, da han kørte på knallert ad Bækmarksbrovej mellem Bøvlingbjerg og Bækmarksbro.

Først og fremmest kunne betjentene konstatere, at knallerten som den 32-årige kørte på, var stjålet. Desuden måtte den 32-årige slet ikke køre på knallert, da han var frakendt sit kørekort til knallert.

Desuden viste en spyttest, at manden også var påvirket af både amfetamin og cannabis, og derfor blev han også sigtet for at køre knallert, mens han var påvirket af euforiserende stoffer. Derfor blev han anholdt, så der kunne tages en blodprøve til nærmere analyse.

Ud over de sigtelser blev den 32-årige også sigtet for at have 1,5 gram hash liggende på sin bopæl. Det fandt betjentene efter en ransagning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce