Annonce
Struer

Klubben må trække store veksler på sponsorernes loyalitet

I 2019 var der cirka 900 børn samlet til årets store stævne, da Struer Håndbold arrangerede Struer Cup med kampe i både Struer Energi Park og hallerne i mange af omegnsbyerne i Struer Kommune. Arkivfoto: Morten Stricker
Medlemmerne kommer i klemme i en klub uden aktiviteter. Struer Håndbold ser meget frem til at få dem tilbage i hallerne, og desuden kommer økonomien under pres, når de store stævner bliver aflyst.

Struer: DGI har på landsplan sendt en appel ud til alle de mange medlemmer af landets idrætsklubber om at holde ud og blive ved med at betale kontingent, også selv om der er lukket for aktiviteter i for eksempel en klub som Struer Håndbold.

- Det er ikke nemt at drive en klub uden aktiviteter, konstaterer formanden for Struer Håndbold, Martin Rasborg, som glæder sig over, at medlemskartoteket er intakt.

- Vi fik kontingent fra klubbens medlemmerne ind i august 2020, og frafaldet var minimalt, fortæller han.

Men det redder ikke hele klubbens økonomi.

Annonce

Usikker situation

- Vi begynder at trække alvorlige veksler på sponsorernes loyalitet over for klubben. De var jo for eksempel stillet i udsigt, at de ville få deres logo på trøjerne, når vi spillede kamp, og når turneringen er udskudt eller aflyst, bliver det jo umuligt for os at overholde klubbens del af aftalen, fortæller han.


Vi møder heldigvis forståelse for klubbens problemer, men det er da utrolig ærgerligt. Vi går hele tiden med et håb om, at det hele vil lette, så vi kan komme i gang. Nu håber vi, at anden halvdel af turneringen kan blive gennemført til foråret. Men det er en usikker situation, så vi er utroligt glade for sponsorernes tålmodighed.

Martin Rasborg, formand, Struer Håndbold


- Vi  møder heldigvis forståelse for klubbens problemer, men det er da utrolig ærgerligt. Vi går hele tiden med et håb om, at det hele vil lette, så vi kan komme i gang. Nu håber vi, at anden halvdel af turneringen kan blive gennemført til foråret. Men det er en usikker situation, så vi er utroligt glade for sponsorernes tålmodighed, konstaterer han.

Annonce

Har trøjerne klar

Endelig gik Struer Håndbold i 2020 glip af en stor indtægt på klubbens årlige ungdomsstævne, som skulle have været afviklet i september.

- Vi kunne have gennemført, hvis vi afviklede kampene hen over en enkelt dag. Det var der mulighed for under de gældende restriktioner i september. Men så gav det bare slet ikke mening. Vi har normalt op til cirka 1000 deltager med til stævnet, og det sociale er mindst lige så vigtigt som det sportslige. Det er lige så meget det, der sker uden for banen, der går stævnet til en succes. Så vi valgte at aflyse, fortæller klubformanden, Martin Rasborg.

- Heldigvis forudså vi, at det kunne ske. Så vi bestilte stævnetrøjerne uden årstal og kan bruge dem i den helt rigtige modefarve, når vi forhåbentlig kan sende invitationer ud til Struer Cup´en igen til september i år, fortæller han.

Annonce

Økonomi på tre ben

Her vil Struer Håndbold om alt går vel så igen kunne hente en tredjedel af klubbens indtægter.

- Vores økonomi går på tre ben, forklarer Martin Rasborg.

Medlemmerne leverer en tredjedel, når de betaler kontingent. Sponsorerne bidrager med en tredjedel, og den sidste tredjedel hentes normalt hjem på Struer Cup´en.

- Sådan er det normalt, og i 2020 fik vi heldigvis kompensation for den mistede indtægt på klubbens helt store stævne, forklarer Martin Rasborg.

- Det var selvfølgelig en stor hjælp. Men vi fik kun en en tredjedel af det forventede overskud, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

De stormer frem på uddannelser og erhvervslivet: Men hvorfor er der ikke flere kvinder, der vil stille op til kommunalvalget?

Annonce