Annonce
Sport

Klopp: Van Dijk burde have vundet Ballon d'Or

Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix
Jürgen Klopp husker ikke en mere imponerede sæson af en forsvarsspiller end Virgil Van Dijks seneste.

Liverpool-manager Jürgen Klopp anerkender, at Lionel Messi mandag blev hædret med Ballon d'Or-prisen for sjette gang i karrieren, men tyskeren mener ikke overraskende, at hans egen spiller Virgil van Dijk havde fortjent prisen.

Den hollandske forsvarsspiller var kun syv point fra Messi, som vandt med 686 point. Van Dijk fik 679 point, mens Cristiano Ronaldo på tredjepladsen blev noteret for 476 point.

- Det er journalisternes beslutning, og det har jeg slet ikke noget problem med. Som jeg har sagt formentlig 500.000 gange før, er Lionel Messi nok den bedste spiller, jeg har set i min levetid.

- Jeg ser bare en anelse anderledes på det ligesom mange andre, siger Jürgen Klopp med henvisning til dette års afstemning.

Van Dijk spillede en vital rolle, da Liverpool i sidste sæson triumferede i Champions League og var et mulehår fra at vinde Premier League.

- Jeg husker ikke en mere imponerede sæson af en forsvarsspiller nogensinde. Ærligt talt. Så det havde været det rigtige, hvis Virgil fik prisen. Jeg hører også, at det var ret tæt, siger Klopp.

Han så hele fire Liverpool-spillere bane sig vej til top-7 i afstemningen. Sadio Mané (347 point) og Mohamed Salah (178 point) blev henholdsvis nummer fire og fem, mens målmand Alisson (67 point) tog syvendepladsen.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce