Annonce
Fodbold

Klippeø som fin klatreøvelse før Dublin-brag

Robert Skov jubler over sit mål efter elleve minutter. (Foto: Niels Christian Vilmann/Scanpix 2019)
Danmark fik sin klare pligtsejr på 6-0 mod Gibraltar og skal nu bare have et point i Irland på mandag for at nå EM-slutrunden.

FODBOLD: Nu tager Danmark til Dublin med et af de første fly for at sikre sig EM-billetterne på Aviva Stadium med op mod 50.000 grønklædte irere, der vil skrige deres helt frem mod den sejr, som er et must for irerne for at komme videre.

Schweiz var ellers længe om at besejre Georgien, men Danmark er altså videre fra gruppen på mandag med en af de uafgjorte kampe, som kritikere forunderligt nok mener, at Åge Hareide har for mange af.

Som ventet var kampen mod Gibraltar at sammenligne med en brandøvelse uden den mindst risiko for at hele hytten ville brænde af efter et tabt cigaretskod. Dertil var gæsterne som ventet lige ringe nok, selv om de solgte sig så dyrt som muligt.

De brave folk fra abeklippen stillede sig ned med ni mand bag bolden på den sidste tredjedel af banen og kæmpede det bedste, de havde lært som semi-amatører fra Europas spids ned mod Afrika.

Malersvende, tjenere, kokke og toldbetjente som de var, sloges de for fædrelandet, mens Danmark stillede op i en opstilling, der skulle give Simon Kjær, Thomas Delaney og Christian Eriksen den fart i benene, som de måtte have mistet i deres klubber med for alt for mange minutter på diverse bænke.

Til gengæld blev Yussuf Poulsen, Andreas Christensen, Henrik Dalsgaard, Andreas Cornelius og måske Pierre Emile Højbjerg holdt i beredskab til den store og altafgørende kamp i Dublin på mandag.

Regnen silede ned på Østerbro på den i forvejen svært smattede bane og danskerne gik bolden rundt med de to tekniske begavelser Christian Eriksen og Lasse Schöne som stille distributører.

Robert Skov og Daniel Wass stred godt på højrekanten, mens Christian Gytkjær i front smed for mange chancer og bolde væk.

Det lignede ouverturen til en storsejr, da først Gytkjær dukkede op foran 34-årige Kyle Goldwins mål og siden Robert Skov, der i to forsøg fik bolden lempet fra keeperen fra klippeø-klubben Lincoln Red Imps. Goldwin, der blot var 1,82 meter, var stiktosset over scoringen til 1-0, fordi han følte, at han havde haft kontrol over bolden i sine handsker.

Gibraltar havde et par dødboldsituationer. Den ene givet væk af Simon Kjær og den anden sejlede mod feltet, blev rørt af en gibraltarer, men Kasper Schmeichel dykkede ned med en kongeredning. Men intet af det blev bogført, fordi der blev fløjtet for offside.

Kampen Kort

EM-kvalifikationen, Danmark-Gibraltar 6-0 (1-0)

Mål: 1-0 Robert Skov (12) sparker bolden ind fra nært hold i to forsøg, 2-0 Christian Gytkjær (47) udnytter lang bold fra Simon Kjær, 3-0 Martin Braithwaite (51) scorer fra nært hold efter klumpspil, 4-0 Robert Skov (64) behersket med venstreskøjten efter fine kombinationer, 5-0 Christian Eriksen (85) trækker ind i feltet og scorer, 6-0 Christian Eriksen (90+3) opfanger koks i Gibraltar-forsvaret.

Advarsler: Jayce Olivero, Gibraltar (14), Joseph Chipolina, Gibraltar (26),

Danmark (4-3-3): Kasper Schmeichel - Daniel Wass, Simon Kjær, Mathias Zanka Jørgensen, Jens Stryger Larsen (78. Andreas Christensen) - Lasse Schöne (54. Pierre Emile Højbjerg), Thomas Delaney, Christian Eriksen - Robert Skov, Christian Gytkjær, Martin Braithwaite (54. Kasper Dolberg).

Gibraltar:(4-5-1): Kyle Goldwin - John Sergeant, Roy Chipolina, Joseph Chipolina, Jayce Olivero - Lee Casciaro, Liam Walker, Mohamed Badr (65. Andrew Hernandez), Aymen Mouelhi (65. Erin Barnett), Ethan Britto - Tjay De Barr (72. Reece Styche).

Bedste spillere: Danmark: Robert Skov Gibraltar: Liam Walker

Tilskuere: 24.033

Dommer: Istvan Vad (Ungarn) - karakter: 7

Næste kamp: Mandag, kl. 20.45, Irland-Danmark, EM-kvalifikation.

Sang for Lars Høgh

Danmark fik beroliget gemytterne allerede fra starten af anden halvleg. Simon Kjær smed en blanding af en clearing og en lang bold ned bag gibraltarernes bagkæde. Christian Gytkjær forfulgte den med sin målnæse og gled forbi stakkels Kyle Goldwin og kurede bolden i det tomme mål.

Netop som tusinder af roligans sang "Lars, Lars, Lars Høgh, Lars Høgh" i sympati med den kræftramte OB-legende og målmands-coach for landsholdet, blev det ret efter 3-0 på en simpel inderside af Martin Braithwaite.

Robert Skov kronede en fin offensiv præstation med målet til 4-0, hvor gibraltarerne blev spillet vind og skæve med fine løb og pasninger i rum.

Herefter faldt det hele lidt til ro og Åge Hareide kunne skåne Lasse Schöne og Martin Braithwaite til fordel for Pierre Emile Højberg og Kasper Dolberg.

Og Andreas Christensen kom ind som back, som han gjorde det for to år siden i VM-playoff-kampen i Dublin, hvor han endda scorede.

Christian Eriksen tankede selvtillid med sit mål til 5-0, da han rykkede ind i feltet og svingede venstreskøjten. Det fik en baneløber - åh nej - til at styrte ind i glæde og Kasper Schmeichel hjalp ham med at finde udgangen.

Og dybt ind i overtiden gav målmand Kyle Goldwin og en forsvarer bolden til Christian Eriksen ved et målspark, så det blev til tennis-cifre.

Færgen var i havn og Åge Hareides utrolige rekord på tre år uden nederlag i ordinære kampe stod.

Danmarks karakterer

Kasper Schmeichel 7

Daniel Wass 4

Simon Kjær 4

Mathias Zanka Jørgensen 7

Jens Stryger Larsen 4

Lasse Schöne 4

Thomas Delaney 4

Christian Eriksen 7

Robert Skov 7

Christian Gytkjær 4

Martin Braithwaite 4

De danske spillere var meget tilfredse efter Robert Skovs scoring. (Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix 2019)
Gibraltars målmand Kyle Goldwin var ikke helt tilfreds med dommerens manglende kendelse, da han fik fat i bolden, inden den liggende Robert Skov scorede. (Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix 2019)
Christian Gytkjær har netop scoret til 2-0 straks efter pausen. (Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix 2019)
Annonce
Erhverv

Først corona og nu en skade i køkkenet: Restaurant må mod sin gode vilje igen holde lukket

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Efter 40 år med friskolen møder de stadig 'klassikeren': Men lærer børnene nu også det, de skal?

Leder For abonnenter

Friskolerne er et sundhedstegn hos en skrantende patient

Sport

Helena fik sin OL-debut, og hendes Holstebro-træner så lovende takter

Erhverv

30.000 kroner i belønning til medarbejderne: Udvidelse skaber nye arbejdspladser

Erhverv For abonnenter

Erhvervskommentatorer om B&O:  Langt mere interessant end størrelsen berettiger til

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Dansk damefirer ender sidst igen og misser finale

Holstebro

3D-printer er nu endelig kommet rigtigt i gang: Men næste udfordring hænger nu over projektet...

Sport

Danmarks første medalje er i hus: Se Jesper Hansen skyde sig til OL-sølv

Sport

Lauritsen glæder sig over god start, men kalder den samtidig for sort-hvid

Navne For abonnenter

Da Karsten gik på pension, gjorde han tusindvis klogere på, hvordan byen så ud engang

Holstebro

DMI advarer om skybrud: Nordvestjyderne går nogle regnfulde dage i møde

Annonce