Annonce
Læserbrev

Klimatorium. Er kommuneskat og vandafgifter risikovillig kapital?

Christian Bastholm. Arkivfoto
Annonce

Debat: Borgmester Erik Flyvholm har ved flere lejligheder sagt, at etableringen af Klimatorium er en satsning fra Lemvig kommunes side! Kommunen har hårdt brug for vidensarbejdspladser, og man håber og tror, at Klimatorium kan bidrage til dette.

Det er imidlertid ikke så let, at skabe den type arbejdspladser.

På min gamle arbejdsplads Cheminova havde vi mange af dem, jeg havde jo selv en. Men da virksomheden blev solgt, valgte den nye ejer at flytte langt de fleste til Hørsholm nord for København og til udlandet.

På en anden af de store virksomheder her i Vestjylland, Vestas, er sket det samme. Vidensarbejdspladserne er flyttet til større byer i ind- og udland.

Det er trist og uforståeligt, at disse virksomheder har valgt at handle sådan. Det er, for blot at nævne et argument, af stor værdi at have forskning, udvikling og produktion tæt på hinanden. Men de flyttede vidensarbejdspladserne alligevel.

Det forekommer derfor noget op ad bakke at tro på, at "virksomheder står i kø" for at etablere vidensarbejdspladser i Lemvig, fordi der etableres en unik administrationsbygning til mange millioner på havnen i Lemvig. Som et absolut minimum burde kommunen og LVS have lavet en businessplan, der sandsynliggør det fornuftige i investeringen, inden man tog det første spadestik. Det ville enhver privat virksomhed have gjort.

Klimatorium er en investering med betydelig risiko. Mig bekendt står der ingen steder i hverken kommunalfuldmagtsreglerne eller vandsektorloven, at kommuneskat og vandafgifter er risikovillig kapital! Hvad vil formanden for LVS, Steffen Damsgaard, og Borgmester Erik Flyvholm gøre, hvis fase to aldrig bliver bygget? Vil de sige undskyld til borgerne Lemvig, det er jo blevet så moderne …

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce