Annonce
Lemvig

Klimakunst med budskaber og humor

Billedkunstelever i gang med at skrive "Vi elsker klima og røde bøffer" med bogstaver i genbrugsplast. Udsagnet skulle gerne give stof til eftertanke og samtidig være lidt humoristisk. Foto: Allan Damgaard.
Billedkunstelever fra Lemvig Gymnasium har udsmykket en del af arbejdshegnet ved Klimatorium. Kunstværkerne er lavet af genbrugsplast.
Annonce

Lemvig: Fredag formiddag var der ikke kun håndværkerne, der var i aktion ved det snart færdigbyggede Klimatorium i Lemvig.

Ved det midlertidige arbejdshegn ud mod vandet var en flok elever fra Lemvig Gymnasium i fuld gang med at opføre deres midlertidige kunstværker, der meget passende er døbt klimakunst.

Det var cirka 30 billedkunstelever fra 1. g på STX-uddannelsen.

- Eleverne skal bidrage med deres kunstneriske indlæg i klimadebatten. Indlæggene skulle gerne tale for sig selv gennem de genbrugsplastmotiver og udsagn, som eleverne har monteret på hegnet, siger billedkunstlærer Jette Hagelskjær.

Størstedelen af plasten, der er blevet anvendt til kunstværkerne, er fra materialer, som indgår i byggeriet af Klimatorium.

- Genbrugsplasten er et vigtigt element i forbindelse med dette miniprojekt for at understrege det væsentlige og symbolske i, at man i kamp for klimaet og miljøet blandt andet også tænker genbrug, siger Jette Hagelskjær.

Hun tilføjer, at projektet også er oplagt, fordi Lemvig Gymnasium er blandt Klimatoriums mange samarbejdspartnere.

Gymnasieeleverne er blevet inspireret af den danske kunstner Søren Behncke - også kaldt Papfar eller Posemanden. Hans kunst er skabt af genbrugsmaterialer og ofte med et humoristisk twist - også til alvorlige emner.

Den idé har flere af de lokale elever taget til sig. F.eks. har en gruppe med store plastbogstaver  skrevet: "Vi elsker klima og røde bøffer".

Annonce

Stof til eftertanke

- Det skal give stof til eftertanke og samtidig være lidt humoristisk. Det skal få folk til at tænke over tingene. Nogen tænker måske, at de vil gå langt for klimaet, når det bare ikke går ud over aftensmaden. Men vi ønsker ikke at pådutte nogen en bestemt holdning, siger Ellen Bruun Buch fra Bøvling.


Nogen tænker måske, at de vil gå langt for klimaet, når det bare ikke går ud over aftensmaden.

Ellen Bruun Buch, billedkunstelev på Lemvig Gymnasium


Et andet kunstværk forestiller en solnedgang.

- Der er flotte solnedgange her på Lemvig Havn, og det skulle der også gerne være i fremtiden. Derfor skal vi passe på klimaet og miljøet, siger Theis Nyengaard fra Lemvig.

Jette Hagelskjær forventer ikke, at kunstværkerne er særlig modstandsdygtige over for vejr og vind.

- Vi holder øje med kunstværkerne hver dag. Det vil jo ikke være så godt, hvis de går i stykker og det blæser rundt med genbrugsplast hernede. De kan sikkert højest holde i 14 dage, siger Jette Hagelskjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce