Læserbrev

Klima. Danmarks grønne fane løftes højt

JFMNORMAL - Mandag den 1. August. Kristian Pihl Lorentzen. Foto: Morten Pedersen.

Debat: En række debattører med base i den røde blok har op til valget travlt med at sprede myten om Venstres og regeringens politik som sort og bagstræberisk. Det er fuldkommen falsk. Vi tager om nogen klimaudfordringen alvorligt – og vi sætter reel og realistisk handling bag ordene med klare mål og virkemidler for grøn omstilling af energisystemet, transportsektoren og landbruget. Med sidste års brede energiaftale cementerer Danmark positionen som i frontløber i EU, og vi investerer massiv i grønne løsninger frem mod 2030 sammen med mange gode kræfter i erhvervslivet.

Vi arbejder hårdt for et klimaneutralt Danmark i 2050. Vi opfører tre nye havvindmølleparker inden 2030 med en samlet enorm effekt på mindst 2400 megawatt. Med energiaftalen kan danskernes elforbrug dækkes af vedvarende energi i 2030. Den sidste nye benzin- og dieselbil skal være solgt inden 2030.Der er i de kommende år afsat en meget stor pose penge til forskning og udvikling i grønne løsninger. Vejen banes for danske virksomheders eksport af grønne løsninger. Vi har lukket ned for efterforskning og boringer efter gas, olie og skifergas på land og i de indre farvande. Og vi har sat et mål om, at det inden 2030 er helt slut med kul i Danmark, så fjernvarmen i fremtiden kommer fra vedvarende energi såsom geotermi, varmepumper og biomasse.

Konklusion: Venstre og regeringen løfter den grønne fane højt. Men vi løfter ikke fanen højere, end at benene kan nå jorden. Den grønne omstilling skal nemlig parres med økonomisk realisme og den teknologiske udvikling, så vi ikke risikerer at sætte konkurrencekraft og arbejdspladser over styr.

0/0
Annonce
Læserbrev

Sundhed. Selvfølgelig skal AUH fortsat tilbyde hjemmedialyse

Leder For abonnenter

Kan man drukne i kulturelle tilbud?

Læserbrev

Skoler. S-forslag om frie skoler er et skridt på vejen – men i den forkerte retning

Leder For abonnenter

Kan man stemme forkert?

Det er bestemt ikke altid let at have fremmed baggrund i dette land. Når valgdeltagelsen er lav for beboere i særlige boligområder og med anden etniske baggrund, så bliver det udlagt som et demokratisk problem. Når de samme mennesker så benytter deres demokratiske mulighed for at sætte et kryds, får de skudt i skoene, at de er blevet mobiliseret i blandt andet moskeerne til at stemme, og at der er derfor, at de i høj grad har stemt på De Radikale og Enhedslisten. Lad os nu bare minde om, at vi her i landet har hemmelige afstemninger. Ingen ved, hvad du og jeg stemmer, og ingen ved, hvem der har stemt hvad og hvorfor. At flere danskere med indvandrerbaggrund nu benytter sig af deres demokratiske rettigheder, er kun godt, og at etniske danskere i de sociale boligområder har valgt at stemme på partier, som de mener forsvarer deres interesser, er da kun lige efter bogen. Det havde alt andet lige været underligt, hvis de havde stemt anderledes - og hvis fænomener som Paludan og Nye Borgerlige ikke også skulle kunne få danskere med indvandrerbaggrund til at gå til stemmeurnerne. Man kan ikke først opfordre folk til at stemme, hvorefter man påstår, at de har stemt forkert. Der er i Danmark en lang og ganske forstandig tradition for ikke at blande religion og politik sammen, og er der vitterligt foregået en mobilisering af stemmer til fordel for bestemte partier i moskeer, så må man naturligvis tage det alvorligt og kunne debattere det. Men umiddelbart virker det som en langt større trussel mod demokratiet, at der er områder i landet, hvor politikere fra bestemte partier ikke kan færdes uden et større opbud af sikkerhedsvagter. At der nogle steder i landet er blevet afholdt vælgermøder, hvor kun enkelte partier - og alle fra den samme politiske blok - er blevet inviteret, og at bestemte partier oplever at deres valgplakater bliver udsat for hærværk. Det er uacceptabelt. Men at flere folk stemmer, det kan man kun blive i glad i klaphatten over.

Læserbrev

Konservative. Tak for jeres støtte - og god sommer

Leder For abonnenter

Er det nu en mandekamp

Læserbrev

Gødning. Alle taler om klimaet – Landbruget gør noget ved det

Læserbrev

Indvandring. Hellere tillid end vrede og angst

Annonce