Annonce
Debat

Klima-alibier findes ikke

Det kan godt være, det ser nydeligt ud - men "tilsyneladende har man ikke bemærket, at ”huset brænder”, som Greta Thunberg korrekt har formuleret det" skriver læserbrevsskribenten. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Læserbrev: Af Jens Andreas Lystbæk Vestergård, Klitvej 29, Sdr. Nissum:

På vælgermødet i Sdr. Nissum blev jeg desværre bestyrket i, at klimakampen for nogle politikere handler om, at ”nu må andre kommuner altså tage fat”, ”vi har opfyldt målsætningen 150 procent”, eller ”der skal tages hensyn til mange ting” og lignende. Tilsyneladende har man ikke bemærket, at ”huset brænder”, som Greta Thunberg korrekt har formuleret det.

Rasmus Beltofte fra Radikale Venstre var nok den eneste, der efterlyste mere progressivitet, og viste sig klar til en helhjertet indsats. Hans parti får min stemme, fordi hvis kampen skal vindes, handler det ikke om at se begrænsninger, men kun muligheder. Og ansvaret ligger ikke kun i Kina og USA, men hos dig, mig, lokalsamfundet, kommunen - kort sagt, enhver mulighed for at gøre bare lidt bør afsøges.

Annonce

Ansvaret ligger ikke kun i Kina og USA, men hos dig, mig, lokalsamfundet, kommunen - kort sagt, enhver mulighed for at gøre bare lidt bør afsøges.


Kun få fra panelet, ud over Rasmus, udtrykte noget forstandigt, nemlig at vi skal gøre ”det rigtige”, og vi skal kunne afsætte energien. Enig - men vedrørende afsætning har vi et fuldt liberalt marked, hvor der selvfølgelig ikke findes investorer, der gider sætte penge i vedvarende energi, uanset om det er vind, sol eller noget tredje, hvis ikke der kommer indtægter. Og nej, vi skal ikke kaste midler efter vedvarende energianlæg uden at vide, om de er effektive nok. Netop derfor var det da også træls dengang for et par år tilbage, at kendt gammeldags teknologi som danske vindmøller ikke måtte placeres på vore øde eng-arealer nordøst for Husby, fordi ”kommunen nu har gjort nok”! Men faktisk også afslørende for hvilke partier, der har forstået virkeligheden og er klar til at tage kampen op, og hvilke der nøjes med at gøre det,  man ikke kan undgå.

Hvis et 11-mands fodboldhold ved pausen er bagud 0-5, og en fra holdet så siger, at ”nu tager jeg mig lige sammen og scorer mindst 3-4 mål i 2. halvleg”, så nytter det jo alt sammen ikke noget, hvis vedkommende, efter at have scoret fire mål, sætter sig ud på bænken med ordene ”nu må I andre altså tage fat, jeg har mere end opfyldt målsætningen!”. På samme måde findes der heller ikke retfærdige alibier i klimakampen, hvor alvoren for vore børnebørns fremtid er mere og mere indlysende.

Hvis du er enig i, at alarmklokkerne har ringet længe nok med hensyn til CO2-udledning, og at der skal mere handling til, fordi vi alle er bagud, også i Holstebro Kommune, så sæt kryds ved partiet Radikale Venstre.

Annonce
Sport For abonnenter

Uhrenholt efter første kamp som cheftræner-vikar: - Jeg er aldrig tilfreds når vi taber

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen og se videoanalysen: Målmænd og angrebsfejl kostede TTH dyrt

Erhverv For abonnenter

Her er Birns nye direktør: Far til fem og har aldrig været på jernstøberiet

Struer

Heidis prøve var "atypisk": - Jeg har fået at vide, at det må være Omikron

Erhverv

26-årig har åbnet egen salon: - Det begyndte med, at jeg klippede min mormor

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Begge målmænd dumpede i solid forsvarspræstation

Debat

Mit møde med den smilende københavner

Holstebro

Randi måtte vente med sin syge dreng i køen til PCR-test i 45 minutter: Nu har testcentret fundet akut løsning

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Holstebro For abonnenter

Virksomhederne må godt kræve coronapas af medarbejderne - men ikke alle gør det: - Jeg vil ikke rende rundt og lege corona-politi

Navne For abonnenter

Den tidligere politidirektør fylder 70 år: Folk har glemt de 1200 mennesker, der døde et år

Holstebro

Østerby kræver mere testkapacitet: Det er her vi har smitten

Annonce