Annonce
Holstebro

Klemt landsby vil gerne have del i opsvinget

Nr. Felding har ønsker om en stor udstykning øst for hovedvejen - men det vil kræve en tunnel under hovedvejen. Ill.: Nørre Felding borgerforening

Der er et stort ønske om nye byggegrunde i Nr. Felding, som skal forbindes med resten af byen via en tunnel under hovedvejen. Men det kan være en hæmsko, at der fortsat er seks ledige byggerunde i byen.

Annonce

Nr. Felding: Indtil for ti år siden gik det stærkt med byggeriet i Nr. Felding: Byen havde fået en ny cykelsti til Holstebro, men siden 2008 er udviklingen stagneret, og der er kun solgt seks byggegrunde.

Men nu presser borgerforeningen på for at få en stor udstykning øst for Skjernvej, hvor skolen, købmanden og det meste af byen ligger vest for hovedvejen.

- Det er vigtigt, at Nr. Felding har nogle attraktive byggegrunde og herunder grunde til rækkehuse og til lejeboliger. Det er vi i dialog med kommunen om, siger Leif Brøgger, som er formand for Nr. Felding Borgerforening, og som indtil årsskiftet var byrådsmedlem for Venstre.

I 2008 blev der udstykket 12 grunde på Meltoften, men kun halvdelen er solgt på ti år.

- Det er der ikke en entydig forklaring på. Men det var for lang tid, da vi i et par år ikke havde byggegrunde, siger Leif Brøgger.

Også for ti år siden ønskede borgerforeningen nye byggegrunde øst for Skjernvej, men det afviste kommunen, blandt andet fordi en tunnel under hovedvejen ville være dyr - og kunne føre til meget dyre byggegrunde.

- Vi mener, at en sådan tunnel bør betales særskilt, og så vil vi kunne få grundpriser, som er i underkanten af prisen i Holstebro, siger Leif Brøgger.

Han mener, at Nr. Felding har det, der skal til for igen at blive et godt alternativ til at bygge andre steder omkring Holstebro.

- Vi har velfungerende skole, børnehave, købmand og et godt foreningsliv. Og oven i købet er Idrætscenter Syd på vej til at blive udvidet, siger Leif Brøgger.

Desuden minder han om, at Nr. Felding er blot fire kilometer fra Dragonkasernen og fem kilometer fra Holstebros centrum.

- Det er et af de steder, man kan bygge tættest på Holstebro, og de nye statslige arbejdspladser øger behovet for boliger, siger Leif Brøgger, som mener, at den nye udstykning ikke kan vente på, at de nuværende grunde er solgt.

- Jeg har talt med forskellige politikere, og jeg hører en forståelse for, at der er behov for ny udvikling i Nr. Felding, siger Leif Brøgger.

Normalt udstykker kommunen ikke nye grunde, før grunde i en landsby er ved at være udsolgt.

Vi har velfungerende skole, børnehave, købmand og et godt foreningsliv. Og oven i købet er Idrætscenter Syd på vej til at blive udvidet

Leif Brøgger, formand for Nr. Felding Borgerforening
Annonce
Annonce
Struer

Klar med forslag for butik i Hjerm

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce