Annonce
Sport

Klavs Bruuns adventsgave til Hylleberg: Nu kan hun få EM-debut

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har valgt at fløjspiller Mathilde Hylleberg skiftes ind i 16-mandstruppen, mens det bliver landsholdsanfører Stine Jørgensen, der sidder over, når kvindelandsholdet søndag eftermiddag møder Polen ved EM.

Nantes: Da Danmark fredag aften tog hul på EM i kvindehåndbold var det med TTH Holstebros Mathilde Hylleberg på tribunen, da der ikke var blevet plads til hende på holdkortet, hvor der kun kan stå navnene på 16 af de 17 spillere, Danmark har med til EM.

Men når Danmark søndag eftermiddag møder Polen i den anden kamp ved EM er Hylleberg tilbage blandt landstræner Klavs Bruun Jørgensens udvalgte og kan dermed få EM-debut. Fløjspilleren, der lørdag fyldte 20 år, er første søndag i advent blevet skiftet ind i truppen på bekostning af landsholdsanfører Stine Jørgensen.

- Vi bliver nødt til at tage hensyn til, at vi forhåbentlig er med i en lang turnering. Derfor vurderer vi selvfølgelig også på situationen omkring Stine (red. Jørgensen) løbende fra kamp til kamp. Vi lader hende ikke gå fra 0-100 på så kort tid, og derfor får hun en pause i dag, siger Klavs Bruun Jørgensen i en pressemeddelelse.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Kultur

Ung bykirke holder jubilæumsfest

Annonce