Annonce
Sport

Klavs Bruuns adventsgave til Hylleberg: Nu kan hun få EM-debut

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har valgt at fløjspiller Mathilde Hylleberg skiftes ind i 16-mandstruppen, mens det bliver landsholdsanfører Stine Jørgensen, der sidder over, når kvindelandsholdet søndag eftermiddag møder Polen ved EM.

Nantes: Da Danmark fredag aften tog hul på EM i kvindehåndbold var det med TTH Holstebros Mathilde Hylleberg på tribunen, da der ikke var blevet plads til hende på holdkortet, hvor der kun kan stå navnene på 16 af de 17 spillere, Danmark har med til EM.

Men når Danmark søndag eftermiddag møder Polen i den anden kamp ved EM er Hylleberg tilbage blandt landstræner Klavs Bruun Jørgensens udvalgte og kan dermed få EM-debut. Fløjspilleren, der lørdag fyldte 20 år, er første søndag i advent blevet skiftet ind i truppen på bekostning af landsholdsanfører Stine Jørgensen.

- Vi bliver nødt til at tage hensyn til, at vi forhåbentlig er med i en lang turnering. Derfor vurderer vi selvfølgelig også på situationen omkring Stine (red. Jørgensen) løbende fra kamp til kamp. Vi lader hende ikke gå fra 0-100 på så kort tid, og derfor får hun en pause i dag, siger Klavs Bruun Jørgensen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce