Annonce
Sport

Klavs Bruun før mellemrunde: Vi skal vinde alle kampe

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Der er ikke råd til fejltrin i VM-mellemrunden, hvor det danske hold halter efter fra start.

Efter jubelaftenen mod Frankrig starter det hårde slid på ny for det danske kvindelandshold i håndbold, der søndag tager fat på mellemrunden ved VM i Japan.

Danmark har kun fået et af fire mulige point med fra det indledende gruppespil og halter dermed bagefter fra start. Der er stort set ikke plads til fejltrin i de tre kampe mod Norge, Holland og Serbien.

- Vi er selvfølgelig glade for, at vi har fået en plads i mellemrunden, men samtidig ærgerlige over, at vi står og mangler tre point.

- Det positive er, at det er ret enkelt, hvad der skal foregå: Vi skal vinde alle tre kampe, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Inden mellemrundens start har Holland fire point, Tyskland tre, Norge og Sydkorea to, mens kun Serbien uden point ligger under Danmark i tabellen.

Danmark skal altså besejre Norge søndag eftermiddag dansk tid, hvis det fortsat skal være realistisk at drømme om en af de to øverste pladser, der giver adgang til medaljekampene.

Man skal tilbage til 2012 for at finde den seneste danske slutrundesejr over nordmændene, der altid er et godt bud på en topplacering.

- Det er stort set ligegyldigt, hvad de stiller op med, så er det høj kvalitet. Stærkt forsvar, gode målmænd og en dræbende kontrafase, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Han hæfter sig dog ved, at kampene mod Brasilien og Frankrig har givet det danske hold en opskrift på succes.

- De ting, vi har arbejdet med, virker. Og de virker mod alle.

- Vi ser frem mod en mellemrunde, som vi godt ved bliver svær, men også med stor optimisme. Der er en tro på, at tingene godt kan lade sig gøre, siger Klavs Bruun Jørgensen

Danmarks kamp mod Norge begynder søndag 12.30 dansk tid. Holland venter mandag klokken ti, mens danskerne slutter mod Serbien onsdag klokken ti.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Så mange vil være skolechef

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce