Annonce
Kultur

Klassisk klang og fællessang på Nr. Vosborg

Julekoncerten er efterhånden blevet en af både Nr. Vosborgs og Holstebro Musikskoles traditioner. Pressebillede

Vemb: Søndag 15. december kl. 15 slår Holstebro Musikskole dørene op til den store julekoncert på herregården Nr. Vosborg ved Vemb.

Der bliver lystig fællessang, stemningsfulde julesalmer, klassisk musik, glade julesange og akustiske rytmiske indslag. Det er et bredt udvalg af musikskolens mange gode orkestre, og man får lejlighed for at høre både blæsere, harmonikaer, guitarer, strygere, blokfløjter og kor.

I år har Blæserbørnene fra Vemb Skole for første gang haft mulighed for at deltage i koncerten.

Ud over orkestrene er der også indslag ved Holstebro Musikskoles Talentlinje og MGK (Musikalsk Grundkursus), som er en del af Dansk TalentAkademi. MGK og Talentlinjen varetager undervisningen af de dygtigste og mest ambitiøse af musikskolens elever, og er et udklækningssted for mange talenter, som videreuddanner sig inden for musikkens verden.

Julekoncerten er efterhånden blevet en af både Nr. Vosborgs og Holstebro Musikskoles traditioner – der kan næsten ikke blive jul uden denne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce