Annonce
Sport

Klasseforskel: Danmark trukket rundt i den franske manege

Der er egentlig ikke så meget at sige til det. Danmark er bare ikke gode nok, når de møder de allerbedste hold. Længere er den sådan set ikke. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Der er de rigtig gode landshold, og så er der en gruppe derunder, hvor Danmark efterhånden har fundet deres faste plads. Frankrig vandt torsdagens mellemrundekamp med 29-23, men de franske kvinder kunne have givet danskerne en ordentlig snitter, hvis de havde haft lyst til det.

Annonce

Der var engang.

På den måde indledes mange eventyr. Og engang var historien om det danske kvindelandshold et velskrevet eventyr.

Sådan er det ikke længere - og sådan har det faktisk ikke været i mange år.

Der er kategorien af rigtig stærke landshold - og så er der en gruppe derunder, hvor Danmark efterhånden har fundet sin faste plads.

Vi så det ganske tydeligt torsdag aften i vestfranske Nantes, hvor de franske EM-værter, der er forsvarende verdensmester, trak danskerne rundt i manegen.

Havde den franske træner Krumholtz bare valgt at blæse på med sine bedste spillere i samtlige 60 minutter, kunne det være blevet rigtig grimt. Så havde Danmark helt sikkert fået en ordentlig snitter.

Nu forbarmede han sig og lod sin også ganske velsmurte B-kæde spille kampens sidste kvarter, og så sluttede det 29-23 til Frankrig. Det lyder ikke vildt og voldsomt, men det var det altså.

Der var klasseforskel. Ikke en enkelt klasse. Snarere to eller tre.

De danske kvinder var ganske enkelt oppe mod et fransk landshold, som de ellers besejrede ved en Golden League-kamp i Viborg tilbage i september, der var bedre på alle parametre - og det var jo egentlig bare at læne sig tilbage og nyde den franske opvisning, hvis man da ikke lige sad og krydsede fingre for Danmark.

Men det sidste fik man ikke meget ud af.

Danmark åbnede godt nok yderst fornuftigt og scorede kampens første to mål, men derefter skruede Frankrig op for tempoet og op for kvaliteten - og så kunne de danske kvinder overhovedet ikke være med. De gjorde utvivlsomt, hvad de kunne, men niveauet er der bare ikke til for alvor at byde de rigtig gode op til dans, når der for alvor er noget på spil.

Anne Mette Hansen, der på klubplan i det daglige spiller sammen med nogle af verdens bedste i ungarske Györ, var bedste dansker i kampen. Der er noget snit over hendes spil, selvom ikke alt lykkes. Hun er lige nu det tætteste vi kommer på at have en klassespiller på højeste internationale niveau.

Kampen i tal

Frankrig - Danmark 29-23 (17-11)Stillinger undervejs

4-5, 8-10, 9-14, 21-14, 24-15, 29-20.

Topscorer, Frankrig: Estelle Nze Minko 6.

Mål, Danmark: Fie Woller 5(2), Anne Mette Hansen 4, Stine Jørgensen 4 (4), Kristina Jørgensen 3, Mette Tranborg 3, Lotte Grigel 2 (1), Kathrine Heindahl 1, Anne Cecicile de la Cour 1.

Diskvalifikation

Mette Tranborg, Danmark

Udvisninger

Frankrig 3, Danmark 7

Tilskuere: 6000

Næste kamp

På mandag kl. 18.00 spiller Danmark den anden kamp i mellemrunden. Her er modstanderen Rusland.

Annonce

Tjek på tingene

Frankrig gjorde helt og aldeles, hvad der passede dem. De viste overskud, elegance og effektivitet. Og de behøvede faktisk ikke en gang at spille sig 100 procent ud. De havde tjek på tingene, så for dem var det en af de lettere arbejdsdage - og mon ikke de er med, når de afgørende kampe ved slutrunden skal spilles?

Frankrig har, hvad der skal til. Det har danskerne ikke.

Men der er stadig en chance for, at de danske kvinder kan nå videre til EM-semifinale i Paris om en uge, men muligheden er godt nok ikke ret stor.

Det kræver først og fremmest sejre over Rusland og Montenegro i de to sidste kampe i mellemrunden, men ikke nok med det. Derudover må Rusland kun vinde en af deres tre kampe - og det skal være kampen mod Serbien. Russerne skal altså tabe deres kamp mod Sverige - og så skal Frankrig gøre rent bord.

Sker det, vil tre hold - Rusland, Sverige og Danmark - have seks point, og danskerne vil være bedst i det indbyrdes regnskab.

Men hvem tror lige for alvor på det?

Det kunne da godt nok være eventyrligt, men lige nu er det småt med det eventyrlige. Der var engang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce