Annonce
Holstebro

Klart ja til sammenlægning

Nørre Felding og Tvis slår de to menighedsråd sammen. Begge sogne sagde ja til sammenlægningen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Borgerne i Tvis og Nørre Felding sagde stort ja til sammenlægning af de to menighedsråd.

Tvis/Nørre Felding: Det er først i 2020, at der er menighedsrådsvalg. Men allerede i denne uge havde sognebørnene i Tvis og Nørre Felding mulighed for at stemme.

Spørgsmålet var om de to menighedsråd skulle lægges sammen fra første søndag i advent, der er den første dag i det nye kirkeår.

I det forløbne år har der været en prøveperiode, hvor de to sogne har haft fælles møder. Resultatet af afstemningen blev et klart ja. Der var 95 procent flertal i begge sogne.

- Det var dejligt, at opfordringen til at stemme ja blev fulgt. Der var ikke så mange, der stemte, men udsnittet af dem var bredt. Der var både unge og gamle, så det var fint, siger Asger Borg, der tidligere var formand for menighedsrådet i Tvis.

På det konstituerende møde blev Asger Borg valgt som formand for det nye menighedsråd, der har 11 medlemmer. Det er alle fra de to tidligere råd. Næstformand bliver Henning Pedersen, der tidligere var formand for Nørre Felding Menighedsråd.

Når der næste år skal vælges et nyt menighedsråd, skal der vælges ti medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Kristian indtog Torvehallerne med storm

Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

Annonce