Annonce
Struer

Klar til første spadestik til kunstgræsbane

Karsten Lund er formand for både Struer Kunstgræs og Struer Boldklub. Han står ved den gamle sandbane i Struer Idrætspark - det er her, den nye kunstgræsbane skal anlægges. Arkivfoto: Allan Damgaard

Struer: Det bliver Struers borgmester Niels Viggo Lynghøj (S), der skal tage det første spadestik til den nye kunstgræsbane, der skal etableres på boldbanerne ved Struer Energi Park.

Det kommer til at foregå torsdag den 1. august klokken 14.

Det er Struer Kunstgræs, der står bag opførelsen af den nye kunstgræsbane. Struer Kunstgræs omfatter fodboldklubberne i Struer, Linde, Hjerm, Resen-Humlum og Bremdal, og det betyder, at kunstgræsbanen er for alle de involverede klubber.

Fodboldklubben på Thyholm har som den eneste i Struer Kommune valgt at stå uden for samarbejdet, fordi klubben har mulighed for at benytte kunstgræsbanen på Lyngs Idrætsefterskole.

Ved arrangementet den 1. august er Struer Kunstgræs vært ved en lille forfriskning til repræsentanter for de medvirkende klubber.

Der bliver tale om en miljøvenlig kunstgræsbane i Struer, og det var blandt andet den miljøvenlige bane, der var årsagen til, at politikerne i Struer Byråd ad flere omgange bevilgede i alt 5,1 millioner kroner til projektet. Struer Kunstgræs har desuden selv samlet 850.000 kroner ind til banen.

De fleste kunstgræsbaner i Danmark har et gummigranulat i underlaget, og det kan forurene i naturen. Den nye bane i Struer får et granulat af kork, og det forurener ikke.

Hvis det går efter planen, kan de lokale fodboldspillere få kunstgræs under støvlerne omkring efterårsferien, hvor udendørssæsonen ellers typisk ville slutte.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce