Annonce
Holstebro

Klar til at fremrykke renovering for millioner: Skal gå til lokale håndværkere

Holstebro Kommune er klar til at fremrykke bygge- og renoveringsopgaver for mere end 40 millioner kroner. Arkivfoto: Torben Christensen/Scanpix
Holstebro Kommune vil forsøge at fremrykke en cirka 40 bygge- og renoveringsopgaver over hele kommunen til en samlet værdi af 42,5 millioner kroner.

Holstebro: Nyt tag på en skole, renovering af Bomhuset, ombygningen af en børnehave.

Det er bare nogle få af punkterne på en omkring 40 sager lang liste, som Holstebro kommune har udarbejdet.

Punkterne repræsenterer hver især en opgave, som kommunen ønsker at fremrykke for at sikre nok arbejde til håndværkere, der også er ramt af nedlukningen af landet:

- Vi har samlet alt det sammen, som vi kunne. Det er opgaver, der først stod til at blive løst næste år eller senere, fortæller borgmester H.C. Østerby (S).

Men da regeringen løftede kommunernes anlægsloft og stillede lånemuligheder til rådighed for kommunerne for at sikre, at ikke alle erhverv gik i stå, gik økonomiudvalget i gang med at lede efter opgaver:

- Vi skal nu have lavet en låneansøgning, og jeg forventer sådan set, at vi kan komme videre med alle projekter. Og at vi kan komme videre med dem hurtigt, siger Østerby.

Han fortæller, at alle projekter har en størrelse, der betyder, at de kan sættes i gang meget hurtigt. Ganske som de alle har en værdi, der gør, at de ikke skal sendes i udbud:

- Vi har en fælles forståelse om, at opgaverne skal komme lokale håndværkere til gode, siger Østerby.

Samlet set har de fremrykkede opgaver en værdi af 42,5 millioner kroner:

- Og det er opgaver, der er placeret i hele kommunen, så der er mange forskellige, der kan få gavn af opgaverne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Annonce