Annonce
Struer

Klar med forslag for butik i Hjerm

Borgerne i Hjerm har massivt støttet en ny købmandsbutik i byen. Der er således samlet 3,25 millioner kroner ind til byggeriet ved salg af anparter. Nu er lokalplanforslaget, der skal bane vejen for byggeriet, på vej i høring. Foto: Steffan Skov
Udvalg støtter lokalplanforslag for byggeriet af den nye dagligvarebutik på Vestre Hovedgade i Hjerm - butikken får også offentligt toilet
Annonce

Hjerm: Teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune har på sit møde i denne uge behandlet det lokalplanforslag, der skal bane vejen for byggeriet af en ny dagligvarebutik i Hjerm. Udvalget støtter planen, der nu sendes i offentlig høring.

Borgergruppen i Hjerm har siden december 2019 arbejdet for at få bygget en ny dagligvarebutik i byen, efter at den eksisterende butik lukkede. Borgerne har selv samlet 3,25 millioner kroner sammen til byggeriet ved at sælge anparter.

Lokalplanforslaget gør det muligt at bygge en butik på op til 1.200 kvadratmeter på Vestre Hovedgade 36. Forslaget omfatter også, at der kan bygges et tankanlæg med benzinstander ved butikken. Der gives også mulighed for at etablere et pizzaria.

- Lokalplanen er så at sige skræddersyet efter de ønsker, som borgerne i Hjerm har til en ny butik, siger formanden for teknik-, miljø- og klimaudvalget, Marianne Bredal (V).

Før forslaget kan blive til en egentlig plan, skal det dokumenteres, at støjgrænserne kan overholdes. Der er også udfordringer med at aflede regnvand til kloakken.

Udvalget har besluttet at give et tilskud på 150.000 kroner til byggeriet af et offentligt toilet, der får til huse i den nye butik. I dag er byens offentlige toilet placeret i den tidligere købmandsbutik, og det forsvinder, når butikken nedlægges.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Struer

Anerkendt kor giver julekoncert

Annonce