Annonce
Struer

Et skridt tættere på en folkeskov: Ny bestyrelse i spidsen og ny energi

Formanden for Folkeskoven Struer, Stefan Tolstrup Schmidt (t.h.) og næstformanden, Johannes Pilgaard, ser på arealet ved Kvistrup Møllebæk, hvor der i bedste fald kan plantes folkeskov i løbet af 2020. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Foreningen bag en folkeskov i Struer har fået ny energi og går nu til sagen med ny bestyrelse i spidsen.

Struer: Planerne om at få plantet folkeskov på et lidt over otte hektar stort areal ved Kvistrup Møllebæk umiddelbart syd for bygrænsen i Struer kom torsdag aften et skridt videre, da foreningen, som arbejder på sagen, fik afviklet en generalforsamling og valgt ny formand.

Lars Mikkelsen, som tog faklen op og brændte for sagen, da foreningen blev etableret, trak sig, da den oprindelige plan om en folkeskov ved Stentofterne blev lagt på hylden af byrådet, som hellere ville reservere det afmærkede areal til erhverv.

Foreningen kom ind i et dødvande med 50.000 kroner på kontoen fra Lucas Forchhammer, som de ikke kunne få brugt, og et bidrag på cirka 10.000 kroner fra Struer-borgere, som gik helhjertet ind for sagen, da planerne blev lanceret under valgkampen op til kommunalvalget i 2017.

Nu ruller det så igen.

Annonce

Vi regner med et godt mix af velkendte danske træsorter, og så vil vi også gerne have etableret handicapvenlige stier, samtidig med at der også skal være dele af skoven, hvor naturen får lov til at udfolde sig frit.

Stefan Tolstrup Schmidt, bestyrelsesformand, Folkeskoven Struer

Konkrete planer

Struer Kommune har stillet et areal ved Kvistrup Møllebæk til rådighed, og torsdag aften blev der valgt ny bestyrelse i foreningen med Stefan Tolstrup Schmidt som formand, Johannes Pilgaard som næstformand og Bende Juel Okkerstrøm som kasserer.

Dette var det helt formelle, og derefter kom der en lang række forslag på bordet, som den nye bestyrelse vil få indarbejdet i et projektforslag, som kan realiseres i løbet af 2020.

- Vi sender et skitseforslag til Struer Kommune om en uges tid, fortæller Stefan Tolstrup Schmidt.

Derefter skal der det justeres, så der kan udarbejdes en samarbejdsaftale med kommunen, og der skal lægges helt konkrete planer for beplantningen.

- Vi regner med et godt mix af velkendte danske træsorter, og så vil vi også gerne have etableret handicapvenlige stier, samtidig med at der også skal være dele af skoven, hvor naturen får lov til at udfolde sig frit, fortæller Stefan Tolstrup Schmidt.

- Vi vil også lægge vægt på at få skoven etableret som en integreret del af "Den Grønne Ring" i Struer Kommune, og så håber vi at kunne få etableret et godt samarbejde med både skoler og daginstitutioner, så vi kan få børnene med ud på marken og plante de første træer, forklarer han med fornyet optimisme og en ny bestyrelse i ryggen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce