Annonce
Lemvig

Klagere får penge retur - hvis de søger om det

Foto: John Randeris
Taksationsmyndigheden begynder nu at betale gebyrer tilbage til de lodsejere, der har klaget over placeringen af Vesterhav Nord

Vestkysten: Taksationskommissionen begynder nu at betale de gebyrer tilbage, som en række grundejere ved Vestkysten har betalt for retten til at klage over mølleparken Vesterhav Nord.

Flere lokale lodsejere krævede erstatning i forbindelse med placeringen af de kystnære møller, men samtidigt med deres krav skulle de betale et gebyr på 4000 kroner.

Nu er det bestemt at sagen om Vesterhav Nord skal gå om, og dermed bliver møllernes placering formentligt anderledes end den oprindelige placering, og dermed har taksationskommissionen henlagt sagerne. Det betyder, at alle klagere nu skal have deres indbetalte gebyr tilbagebetalt.

Den besked har de ventet på i nær et år, men taksationskommissionen har dog endnu en spidsfindighed i ærmet. Gebyret bliver nemlig ikke udbetalt uden videre. Klagerne skal selv søge om at få gebyret tilbage på en særlig blanket.

- Alt, hvad man kan spænde ben for, det gør man i sådan en sag. Jeg er meget overrasket over, at man skal søge om at få sine egne penge tilbage, men det gør vi så. Jeg har allerede sendt blanket ind, og så starter hele sagen formentligt forfra næste sommer, siger Jens Kaasgaard, der er formand for foreningen Stop Vesterhav Nord.

Sagen er stillet i beo indtil en ny VVM-redegørelse med nyt opstilliingsmønster er udarbejdet. Så starter hele høringsperioden forfra med en ny mulighed for, at lodsejerne kan søge om erstatning som følge af de gener, som møllerne vil påføre dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce