Annonce
Debat

Klager Lemvig Kommune til Energiklagenævnet?

Vesterhav Nord - Visualiseringen viser, hvordan udsigten vil blive fra Bovbjerg Fyr. Arkivfoto
Annonce

Læserbrev: Den efterhånden ulideligt lange konflikt om de kystnære vindmøller ud for Lemvigs Vesterhavskyst når til endnu en milepæl på mandag den 11. januar 2021.

Her udløber fristen for at klage over den ny etableringstilladelse til VN (Vesterhav Nord), og hermed kan Vattenfall genoptage sit arbejde, som de vandt udbuddet på helt tilbage i 2016

Et relevant og aktuelt spørgsmål i denne forbindelse er, om Lemvig Kommune vil indsende en klage over det ny opstillingsmønster, som på ingen måde lever op til de ønsker, som kommunen hidtil har fremført og givet udtryk for i efterhånden adskillige høringssvar.

Fra sagens start og til nu har kommunen sagt, at de gerne vil have møllerne, men at de bør placeres i den nordvestlige del af det område, som blev udpeget i 2013, altså der hvor de gør mindst mulig visuel skade. Gang på gang har kommunen understreget, at man ikke ønsker møllerne i syd ved Bovbjerg.


Så hvad vil borgmesteren og kommunalbestyrelsen gøre nu? Der er vel kun to muligheder. Enten acceptere tingenes tilstand eller bruge den klageadgang, man har.


Sådan bliver det desværre ikke med den tilladelse, som Vattenfall har fået af Energistyrelsen.

Vindmøllerne opstilles i en cirka 16 kilometer lang række begyndende 5,5 kilometer vest for Ferring kirke strækkende sig nordpå til cirka midt på Harboøre tange, hvor afstanden til kysten her vil være cirka 8,4 kilometer.

Paradoksalt nok bliver afstanden til møllerne størst ved høfde 42 og mindst ved Ferring. Ulykkeligt nok kan Vattenfall ikke flytte møllerne længere vestpå, og energistyrelsen mener ej heller, at de kan komprimere et så stort anlæg som VN, så det udelukkende kan stå i den nordvestlige del af området.

Så hvad vil borgmesteren og kommunalbestyrelsen gøre nu? Der er vel kun to muligheder.

Enten acceptere tingenes tilstand eller bruge den klageadgang, man har.

Måske får kommunen ikke noget ud af sin klage. Hvis kommunen derimod ikke klager, vil det blive svært at opretholde påstanden om, at man aldrig har godkendt det endelige opstillingsmønster i den vindmøllepark, som forventes færdig i udgangen af 2023.

En klage kan godt uddybes, blot den er indsendt rettidigt. Det kunne måske være brugbart, hvis kommunalbestyrelsen ikke har drøftet spørgsmålet om eventuel klage endnu, eller at man af andre grunde er i tidspres.

Dette gælder også privatpersoner.

Annonce
Holstebro

Minister: Nej til privat læreruddannelse i Herning, da det vil få alvorlige konsekvenser

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce