Annonce
Rejser

Klage: Kunde ventede tre en halv time på udlejningsbil

Foto: Mary og Angus Hogg

De fleste, der har lejet bil i en lufthavn, har også prøvet at stå i kø for at få bilen udleveret. Men er en ventetid på tre en halv time også acceptabelt?

Nej, mente en rejsende, som klagede til rejsebureauet, der havde arrangeret en tur til Florida for en familie på otte personer. De havde på forhånd bestilt tre biler, men to af dem (til syv personer) var ikke hos udlejningsselskabet, da den danske gruppe ankom, og ingen vidste, hvornår de ville dukke op. Der gik tre en halv time, før familien kunne forlade lufthavnen i Miami.

Udlejningsfirmaet tilbød 42 dollar (cirka 280 kroner) svarende til et døgns leje af en af bilerne og to vouchers til rabat ved fremtidig leje. Men det var kunden ikke tilfreds med.

Sagen gik videre til Pakkerejse-Ankenævnet, som fastslog, at en ventetid på tre en halv time "ligger inden for, hvad klageren har måttet tåle". /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Posefester er en balancegang

En gruppe forældre til teenagere i Holstebro har stiftet en forening, som har til formål at arrangere en rækker fester for byens unge på mellem 14 og 17 år. Fester i privat regi, hvor det er tilladt for de unge at medbringe og indtage alkohol. Det koncept er der sådan set ikke noget nyt i. Det kaldes posefester og har eksisteret i mange år. Blandt andet i Feldborg og Spøttrup. Formålet er selvsagt at imødekomme de unges ønske om at kunne mødes og feste med alkohol som en del af samværet og samtidig sikre, at det foregår under opsyn. Det hele bunder i en forventning om, at de unge drikker under alle omstændigheder, og at de "lovlige alkoholfester" kan fungere som ventil og dæmme op for spontane drukgilder i parker eller andre steder. Det er ikke nogen dum idé, men "de gør det jo alligevel, og så er det bedre at …" er en blåstempling af de unges alkoholforbrug. I den nye forening skal man være 14 år og gå i 8. klasse for at være med, mens man i Feldborg kan komme med fra konfirmationen. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn under 16 slet ikke drikker alkohol, og at unge mellem 16 og 18 maksimalt drikker fem genstande ved samme lejlighed. Selv om den nye forening i Holstebro har en lidt strengere politik på det område, end de andre kendte posefester, følger grænserne ikke sundhedsstyrelsens anbefalinger. Og det er her, balancegangen for alvor bliver vanskelig. Forældrene har helt sikkert ret i, at nogle unge vil drikke under alle omstændigheder. Men faldet i unges alkoholforbrug over de seneste år skyldes en generel holdningsændring i samfundet og indførelsen af restriktioner for køb af alkohol. Og den udvikling risikerer vi at bremse med initiativer som posefesterne. Det ændrer dog ikke på, at initiativet overordnet er både prisværdigt og fornuftigt. Aldersgrænser og antallet af genstande kan diskuteres, men i sidste ende er det hverken sundhedsstyrelsens eller festarrangørernes ansvar at sætte grænsen. Det er og bliver op til den enkeltes forældre.

Annonce