Annonce
Struer

Kitesurfer kom i havsnød: Reddet af kajakroer fra Struer

Nordvestjyllands Brandvæsen satte søndag eftermiddag en båd i vandet for at redde både en 16-årig kitesurfer og den 53-årige kajakroer, som var den første til at komme den nødstedte kitesurfer til undsætning, sikkert i land. Arkivfoto
53-årig kajakroer trodsede den heftige fralandsvind og kunne holde 16-årig kitesurfer i havsnød flydende, indtil hjælpen nåede frem

Struer: En 53-årig kajakroer fra Struer blev dagens helt, da han søndag eftermiddag blev opmærksom på, at en 16-årig kitesurfer var i alvorlige problemer på bugten ved Struer.

Den 53-årige kajakroer har ikke behov for at få sit navn i avisen, men han fortæller gerne, hvad der skete.

- Jeg havde nok været på vandet en times tid og var på vej tilbage til klubben på Bremdal Strand, da jeg kunne se, at en kitesurfer var ved at drive langt ud i bugten uden at kunne få dragen i luften, så han selv kunne komme i land, forklarer han, og da det skete i en ret så heftig fralandsvind, gik det stærkt.

Annonce

- Normalt ville jeg aldrig ro så langt ud fra land i den slags vind, men der var jo ikke rigtig andet for, forklarer den 53-årige.


Han havde fået linerne viklet sammen, så han ikke kunne komme fri, og jeg kunne heller ikke trække ham ind til land. Men han kunne få armene godt op omkring kajakken, så jeg kunne holde ham flydende, indtil hjælpen nåede frem.

53-årig kajakroer, Struer


Men først roede han ind mod stranden for at sikre sig, at der blev slået alarm.

Derefter roede han ud til den nødstedte kitesurfer.

- Han havde fået linerne viklet sammen, så han ikke kunne komme fri, og jeg kunne heller ikke trække ham ind til land. Men han kunne få armene godt op omkring kajakken, så jeg kunne holde ham flydende, indtil hjælpen nåede frem. Der var ikke rigtig andet at gøre. Hvis jeg forsøgte at få ham helt op på kajakken, ville jeg bare selv vælte, forklarer den 53-årige kajakroer.

Sådan gik der cirka en halv time.

Hjem under dynen

- Det er lidt svært at sige. Det virkede som rigtig lang tid, men længere var det nok ikke, fortæller den 53-årige kajakroer, som får stor ros af politiet for sin indsats, indtil den 16-årige kitesurfer blev reddet i land af mandskabet fra Nordvestjyllands Brandvæsen, som kom både den 16-årige kitesurfer og den 53-årige kajakroer til undsætning.

- Vi fik en båd i vandet og fik den 16-årige reddet ind til slæbestedet i havnen, og derefter sejlede vi ud og fulgte den 53-årige kajakroer ind til land ved roklubberne på Bremdal Strand, oplyser indsatslederen ved Nordvestjyllands Brandvæsen, Henrik Jensen.

Inde ved slæbestedet i lystbådehavnen blev den 16-årige tilset af ambulanceredderne, som kunne konstatere, at han var både kold og forkommen, men at han efter omstændighederne havde det godt.

Klokken 16.26 var redningsaktionen således overstået, og vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Anders Olesen, kunne efterfølgende oplyse, at den 16-årige var sendt sikkert hjem under dynen.

Desuden oplyste politiet mandag morgen, at indsatsgruppen har indstillet den 53-årige kajakroer til en pris for sin indsats.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce