Annonce
Indland

Kirurgs hudsygdom kan have givet patienter infektioner

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Et øget antal af infektioner hos patienter på hospital kan muligvis føres tilbage til kirurgs hudsygdom.

Odense Universitetshospital har flyttet en kirurg til andet arbejde, da der er mistanke om, at kirurgens hudsygdom kan have medført infektioner hos patienter, der har været indlagt til en hofteoperation.

Det oplyser hospitalet ifølge Fyens Stiftstidende.

Hospitalet har gennemgået en række journaler for patienter, der har fået nyt hofteled. Her har man fundet et øget antal infektioner, der har ført til genindlæggelser og nye operationer.

Fem patienter lever ikke længere. Ifølge Odense Universitetshospital kan den infektion, de fik på hospitalet, have haft en betydning.

De fleste af de 44 patienter, som har fået en infektion, har siden fået en ny hofte, oplyser hospitalet i en pressemeddelelse.

Tilfældene er fundet ved, at hospitalet har gennemgået 778 journaler, hvor kirurgen har været direkte involveret.

Det øgede antal af infektioner kan muligvis føres tilbage til operationer foretaget af den pågældende kirurg, som har en kronisk hudlidelse.

- Det er altafgørende for Odense Universitetshospital, at der ikke er tvivl om patientsikkerheden.

- Derfor har Odense Universitetshospital handlet med det samme, da man opdagede en mulig sammenhæng, hedder det i pressemeddelelsen.

Kirurgen er stoppet med at udføre hofteoperationer eller andre indgreb. Vedkommende varetager nu andet arbejde, hvor der ikke er infektionsrisiko, oplyser hospitalet.

Det er imidlertid ikke helt sikkert, at det er kirurgen, der er skyld i infektionerne.

- Vi kan ikke endegyldigt sige, at lægens hudlidelse er skyld i infektionerne. Men der er en risiko, og den risiko kan vi ikke sidde overhørig. Derfor har vi taget beslutningen om at flytte kirurgen til andre opgaver.

- Kirurgen er en af vores dygtigste og mest erfarne kirurger. Det betyder, at han har opereret de mest syge patienter med de mest komplicerede indgreb, som også i forvejen har den højeste infektionsrisiko, siger ledende overlæge på afdelingen Lonnie Froberg i pressemeddelelsen.

De undersøgte operationer er foretaget i perioden januar 2016 til juli 2019.

Infektionerne har vist sig på forskellige tidspunkter i forløbene. Operationerne er foretaget i både Odense og Svendborg.

Odense Universitetshospital vurderer, om der er grund til at ændre procedurer ovenpå hændelsen.

De 44 patienter, der har haft en infektion, som kan have haft betydning for deres sygdomsforløb, er blevet kontaktet af deres læge. De har desuden fået vejledning i, hvordan de kan klage og søge erstatning.

/ritzau/

Annonce
Link til pressemeddelelsen på OUH''s hjemmeside
Link til artiklen på Fyens Stiftstidendes hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce